Rennes’de tecrit ve gasp rejimine karşı yürüyüş

Fransa'nın Rennes kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve Colemêrg’in iradesinin gasp edilmesi protesto edildi.

Kurdistanlılar ve dostları Colombier meydanında yapılan Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra République meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık, “Katil Erdoğan”, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kurdistan’a statü” sloganlarının atıldığı yürüyüşe Kürt halkının dostları da yoğun bir şekilde katıldı.

Yürüyüş esnasında açıklamalar yapıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir tecrit uygulandığı belirtilen açıklamada, “Önderliğimizden son 3 yıldır haber alamıyoruz. Hiçbir hukuk sisteminde olmayan bu uygulamayı kabul etmiyoruz. İmralı tecrit sistemi sistematik bir işkenceye dönüşürken sorumlular üç maymunu oynamaya devam ediyor. Bu sessizlik insan haklarına ters bir durumdur. İşkenceyi Önleme Komitesi’ne CPT bir an önce görevini yerine getirme çağrısı yapıyoruz” denildi.

AKP-MHP rejiminin Colemêrg halkının iradesinin gasp etmesinin kabul edilemeyecek bir girişim olduğu vurgulanan eylemde, gaspa karşı direniş çağrısı yapıldı. 

Açıklamada, Kurdistan’da tehdit ve saldırılarını yoğunlaştıran bu çete rejimine karşı sonuna kadar direnecekleri belirtildi.