GÖRÜNTÜLÜ

Saarbrücken’de Mayıs Ayı Şehitleri anması

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Mayıs Ayı Şehitleri, çok sayıda şehit ailesi ve Kurdistanlı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ

Saarland Kürt Halk Meclisi ve Şehit Aileleri Derneği’nin (KOMAW) organizesiyle Saarbrücken Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen Mayıs Ayı Şehitleri anma etkinliği, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.  

Etkinlikte Meclis ve KOMAW adına konuşmalar yapıldı.

Bir arada oluşlarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesine ve bu halkın özgürlük şehitlerine borçlu oldukları belirtilen konuşmalarda, “Şehitlerine, önderliğine, fedai savaşçılarına sahip çıkmayan bir halk, halk olmaktan çıkmıştır demektir ancak kimse Kürt halkı için bunu söyleme cesaretine sahip olamaz. Kürt halkı dünyada benzeri olmayan bir sahiplenişle Önderliğine, şehitlerine ve savaşçılarına bağlıdır. Hepimiz bundan büyük gurur duyuyoruz. Bir kez daha şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” denildi.

25 yıldan fazla bir süredir ağır tecrit koşullarında rehin tutulan ve 3 yıldır kendisinden hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için şehit aileleri olarak daha fazla mücadele etmeleri gerektiği kaydedilen konuşmalarda, “Biz ancak büyük bir mücadele ile önderliğimizin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirebiliriz” denildi.  

Anma sonunda “Şehîd namirin”, Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.