Sinn Féin Milletvekili: Abdullah Öcalan serbest bırakılmalıdır

Asrın Hukuk Bürosu Avukatlarından Mazlum Dinç ile görüşen Sinn Féin Milletvekili Francie Molloy, Sinn Féin’in Öcalan ile ilgili tavrının net olduğunu ifade ederek, “Öcalan serbest bırakılmalıdır” dedi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

Bir dizi diplomatik görüşmeler ve siyasi tutsaklar ile ilgili bir sempozyuma katılmak üzere Londra’ya gelen Asrın Hukuk Bürosu Avukatlarından Mazlum Dinç, Sinn Féin Milletvekili Francie Molloy şile Britanya Parlamentosu’nda bir görüşme gerçekleştirdi. 

Av. Mazlum Dinç, Molloy’a Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hukuki durumunu anlatarak 38 aydan bu yana hiç bir iletişim sağlanamadığına dikkat çekti. Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin Kürt halkında ciddi kaygılara yol açtığını ifade eden Dinç, “Bir an önce hukuka aykırı mutlak tecrit sona ermelidir. Uluslararası bir demokratik baskı oluşturulup bu gayri hukuki duruma son verilmesi için tüm demokrasi güçlerinin duyarlı olması gerekir. Bu konuda etkili bir girişim başlatılması toplumsal barışın ve demokrasinin gelişmesinin önünü açar” dedi.

Görüşmeden duyduğu memnuniyetini ifade eden Milletvekili Molloy, X hesabından da bir paylaşımda bulundu.

Molloy, “Abdullah Öcalan’ın avukatı Mazlum Dinç ile bir araya gelmekten onur duydum. Öcalan 25 yıldır tutuklu. Hukuk ekibinin rutin erişimine 13 yıl boyunca izin verilmedi. 38 aydır hiçbir iletişim sağlanamadı. Bu tolere edilemez. Sinn Féin nettir; sayın Öcalan’ın serbest bırakılması gerekiyor” dedi.