GÖRÜNTÜLÜ

St. Gallen’de atölye, Cenevre ve Chur'da okuma etkinliği

"Abdullah Öcalan'la Diyalog Günleri" kapsamında Cenevre ve Chur'da okuma etkinliği, St. Gallen'de Jineoloji atölyesi düzenlendi.

ABDULLAH ÖCALAN'LA DİYALOG GÜNLERİ

10 Ekim 2023'te global çapta startı verilen "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi İsviçre’de düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

ST. GALLEN

Helbest Koçerîn Kadın Komünü, Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK-SG) atölye çalışması düzenledi. Jineoloji Akademisi'nden Nora Merino, Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlüğü, ekoloji ve demokrasi temeli ortaya koyduğu ortak ve yaşam modeli üzerine sunum yaptı. Sunumun ardından kadınlar tartışmalar yürüttü ve Abdullah Öcalan'ın özgürlük fikirleriyle tanışma hikayelerini aktardı.

Daha sonra atölye çalışması kapsamında Abdullah Öcalan'ın sözlerinden oluşan afişler hazırlandı.

CENEVRE

"Abdullah Öcalan'la Diyalog Günleri" kampanyası, kötü hava koşulları nedeniyle Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinliğe İsviçre Komünist Partisi, Feminist Kadın Grevi, Serhildan Ağı ve CDK-Ge üyeleri katıldı.

Kampanyaya ilişkin hamle komitesi tarafından sunum yapıldıktan sonra katılımcılar Abdullah Öcalan'ın fikirleri temelinde tartışma yürüttü.

Ardından Abdullah Öcalan'ın Fransızca'ya çevrilen kitaplarından pasajlar okundu.

CHUR

"Abdullah Öcalan'la Diyalog Günleri" etkinlikleri kapsamında İsviçre'nin Chur kentinde okuma etkinliği düzenlendi.

Chur kentinde bulunan Litzüriti mülteci yerleşkesinde bulunan Kurdistanlılar TCŞ ve Teko-JIN öncülüğünde düzenlenen okuma etkinliğinde bir araya geldi.

Abdullah Öcalan'ın fikirleri üzerinden tartışmaların yürütüldüğü etkinlikte Öcalan'ın kitaplarından pasajlar okundu.