GÖRÜNTÜLÜ

Toronto’da yürüyüş: Abdullah Öcalan'a özgürlük!

Kanada Toronto'da yürüyüş düzenleyen Kürtler, İmralı işkencesini ve Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesini protesto etti.

TORONTO YÜRÜYÜŞ

Kanada’nın Toronto şehrindeki Kürtler, Yonge-Bloor Caddesi'nden Dundas Meydanı'na kadar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü.

Eylem sırasında "Free free Kurdistan", "Free free Rojava", "Freedom for Ocalan", "Freedom for Kurdistan" ve "Turkey stop killing Kurds, Bijî berxwedana gelê Kurd" sloganları atıldı. Yürüyüş coşkulu bir atmosferde, sloganlar ve müziklerle devam etti.

Dundas Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması ve diğer bütün siyasi tutsaklarla birlikte özgür olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca Kobanê Davası'ndaki cezalara tepki gösterilerek, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'la birlikte tüm siyasetçilerin bırakılması istendi.

Eylemde Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi de protesto edilirken, "Karar bir an önce geri çekilmeli ve halkın iradesine saygı duyulmalı. Uluslararası kurumlar da bu hukuksuzluklara karşı ses çıkarmalı" denildi.

Yürüyüş dayanışma ve direniş mesajlarıyla tamamlandı.