Hindistan’da hava ulaşımına karşı asılsız bomba ihbarları panik yarattı

Bu hafta Hindistan'ın çeşitli havayolu şirketleri tarafından gerçekleştirilen uçuşlara yönelik 70'ten fazla asılsız bomba ihbarı yapıldı yolcular arasında paniğe neden olurken, aksamalar yaşandı.

Hindistan medyasına göre asılsız bomba ihbarlarına rağmen tüm uçuşlar güvenli bir şekilde iniş yaptı, ancak tehdit dalgası birkaç uçağın güzergah değiştirmesine ve savaş uçaklarının İngiltere ve Singapur semalarında uçaklara eşlik etmek üzere gönderilmesine yol açtı.

Hindistan hükümeti ve sivil havacılık yetkilileri “çok sıkı tedbirler” alınacağı uyarısında bulundu. 

Yeni Delhi geçen hafta kaç tehdit alındığını açıklamadı ancak Times of India gazetesi ve News18 televizyon kanalı 13 Ekim'den bu yana uluslararası uçuşları hedef alan 70 sahte ihbar rapor etti. Sadece cumartesi günü 30 ihbar alındı. 

Bu ihbarların havayolu şirketlerine ağır bir maliyet bıraktığı belirtiliyor. Hindistan'da şimdiye kadar reşit olmayan en az bir kişinin gözaltına alındığı ancak tehditlerin devam ettiği belirtildi.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanı Ram Mohan Naidu yaptığı açıklamada, “Aksaklıklardan sorumlu olan herkes tespit edilecek ve usulüne uygun olarak yargılanacaktır” dedi.