KCDK-E: Özgürlük Nöbeti’ne faşistler saldırdı, eylemi sahiplenelim!

KCDK-E, “Özgürlük Nöbeti”ne faşist çeteler tarafından gerçekleştirilen saldırıya karşı halkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ'NE SALDIRI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve İmralı soykırım sisteminin ortadan kaldırılması amacıyla Fransa'nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012’den bu yana sürdürülen “Özgürlük Nöbeti”ne dün Türk faşist çeteleri saldırı gerçekleştirdi.

Saldırganların, eylemcilerin bulunmadığı bir esnada eylem yerindeki tabelaları kırıp dağıttıktan sonra kaçtıkları öğrenildi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama ile Özgürlük Nöbeti’ni sahiplenme çağrısı yaptı.  

KCDK-E’nin açıklaması şöyle:

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana “Özgürlük Nöbeti” eylemi kararlı bir şekilde sürmektedir.

Uluslararası komplonun içinde yer alan tüm aktörlerin Kürt soykırımına katkı sunan tutumlarını protesto eden ve Önder Apo üzerinde süren tecridin son bulması için sembolleşmiş nöbet eylemi, binlerce eylemci tarafından yıllardır sahiplenilmiştir.

Önder Apo’nun özgürlüğü ve uluslararası komploya karşı Kürt halkı ve dostları için önemli bir eylem niteliği taşıyan “Özgürlük Nöbeti” eylemine 27 Mayıs pazartesi günü Türk faşist grupları tarafından saldırı gerçekleşmiştir.

Fransa hükümetinin ardı ardına Kürt Özgürlük Mücadelesine karşı sürdürdüğü saldırgan tutum ve kriminalizasyon politikaları faşist grupları cesaretlendirmiştir. 25 Haziran günü 12. Yılını dolduracak olan “Özgürlük Nöbeti”’ne karşı bu açık saldırının Fransa’nın tutumuyla direk ilintili olduğu açıktır.

Bu vesileyle KCDK-E olarak Fransa hükümetini ve tüm devlet yapısını provokasyonlara karşı yaptırım yapmaya, yine halkımızın 12 yıldır süren “Özgürlük Nöbeti”ne kitlesel olarak sahip çıkarak faşist provokasyonları boşa çıkarmaya çağırıyoruz.”