İpekyolu'nda kayyumun 'hizmet'i de çalıntı!

Van’ın İpekyolu ilçesinde AKP’li bazı muhtarlara "Hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz" pankartları astıran Kayyum Cemil Öztürk’ün tüm projelerinin DBP’li belediyeden çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Van’ın İpekyolu ilçesinde 11 Eylül 2016’da kayyum olarak atanan Önder Can’ın yerine daha sonra gelen Kayyum Cemil Öztürk, kayyum olduğunu unutup seçilmiş bir belediye başkanı gibi hareket ediyor. Yaptığı basın açıklamalarında dahi ‘Bize gönül vermiş, destek veren halkımız’ diyerek konuşmalar yapan Öztürk’ün özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve eski Van Milletvekili Gülşen Orhan’dan aldığı destek ise dikkati çekiyor. Öztürk, belediyeyi Orhan ile birlikte yönetiyor. Tüm programlarına Orhan’ı davet eden Öztürk, İpekyolu’nda AKP’li Muhtar Leyla Tanrıtanır’ın yönettiği Cumhuriyet Mahallesi'nin tüm caddelerine de "Hizmetlerinden ötürü Cemil Öztürk’e teşekkür ediyoruz" şeklinde pankartlar astırıyor.

Seçilmiş bir belediye başkanı gibi hareket etmekten imtina etmeyen Kayyum Cemil Öztürk sık sık basının karşısına geçerek yaptığı hizmetleri ve projelerini anlatıyor. Ancak yapılan kısa bir araştırmada bile kayyumun söz ettiği hizmet ve projelerin DBP’li belediye döneminden kaldığı ortaya çıkıyor. DBP’li İpekyolu Belediyesi eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser’in daha önce açıkladığı ya da sonuçlandırdığı hizmetleri Öztürk, şimdi yeni bir projeymiş gibi açıklıyor.

İşte kayyumun "hizmet üretiyoruz" diyerek yaptığını iddia ettiği ancak çalıntı olduğu ortaya projeler:

PARK VE SOSYAL MERKEZİ YAŞAM PROJESİ DBP’Lİ BELEDİYE DÖNEMİNDE MECLİSTEN GEÇTİ

Kayyum Öztürk, bir süre önce Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından, eski Araştırma Hastanesi yeri ile Zaferler İlk ve Ortaokulu'nun yanındaki alanda park ve sosyal yaşam merkezi yaptırılacağını açıkladı.

Birincisi, hastanenin yeri imarda 28 dönüm (28000m2) parktır. 25 Mart 2014 tarihinde yerel seçime 5 gün kala Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve Bakanlığı tarafından 4 dönüm Tapu Bölge Müdürlüğüne, 12 dönüm Van YY Üniversitesi'ne verilen şekilde imar tadilatı yapıldı. 2014 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve İpekyolu Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile proje askıya çıktı. Yine 28 dönümün hepsi park olarak kalacak biçimde meclisten geçti. Kayyum Öztürk ise 28 dönümlük parkta sadece 7 dönüm bırakarak, gerisini diğer kurumlarının binaları için verdi. Hedef ise burada kent parkı yapmak.

HİZMET BİNASI VE HALK KÜTÜPHANESİ DBP’Lİ BELEDİYE DÖNEMİNDE AÇIKLANDI

Kayyum Öztürk’ün kendi projesi olarak anlattığı belediye hizmet binası ve halk kütüphanesi DBP’li belediyeler döneminde açıklanan projeler. Diğer proje, Ulusal Proje Yarışması'nda birinci oldu. 3 dönümü park olan kısmı TOKİ’ye konut alanı diye tadilat edildi. Geriye kalan 4 dönümde fitnes salonu kurulması planlanıyor. Yine danışman Gülşen Orhan’ın katkılarıyla DBP’li belediyenin satın aldığı projeler tamamlanarak ihaleleri yapılmış olan iptal parası hesapta bekliyor. Projelere takla attırıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan’ın da onayı alınarak AKP’ye yakın çevrelere peşkeş çekiliyor.

ÇOCUK KREŞİNİN İSMİNİ DEĞİŞTİRİP YENİ PROJE OLARAK SUNDU!

Kayyum Öztürk’ün kamuoyuna açıkladığı projelerden biri de eski Araştırma Hastanesi yeri ile Zaferler İlk ve Ortaokulu'nun yanındaki alanda yapılması planlanan park ve sosyal yaşam merkezi. Bu proje de DBP’li belediye tarafından daha önce kamuoyuna açıklanmıştı.

Kayyum Öztürk’ün 'Bölgenin en büyük çocuk kreşi’ diyerek tanıttığı Engelsiz Yaşam Merkezi ise DBP’li belediyenin yaptığı ve faaliyet soktuğu çocuk kreşi. Yani, Kayyum Öztürk sadece ismini değiştirdiği yeri de halka büyük proje olarak sundu. Öztürk, DBP’li belediye döneminde çekilmiş fotoğrafları da basına göstererek projeyi kendi projesi gibi takdim ediyor.

ÖNCE İPTAL ETTİ, SONRA KENDİ PROJESİ OLARAK AÇIKLADI

İpekyolu Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Öztürk DBP’li belediye döneminde yeri, projesi ve sözleşme işlemleri tamamlanan Van Evleri Kültür Sokağı Projesi’ne de sahip çıktı!

Bu projeye ilişkin DBP’li belediye döneminde basında haberler yer almış ve DAKKA Genel Sekreteri Emin Yaşar ile tüm basının önünde imzalar atılmıştı.

O günlerde birçok basın kuruluşunda yer alan haber şöyle:

'Van Kültürü Sokağı’ Proje Sözleşmesi İmzalandı

İpekyolu Belediyesi’nin hayata geçireceği ‘Van Kültürü Sokağı’ Projesi için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında mali destek sözleşmesi imzalandı. Van Merkez İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşarak geliştirilen ‘Van Kültürü Sokağı’ projesinin imzaları taraflarca atıldı. İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser ve DAKKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci tarafından imzalanan mali destek sözleşmesinin ardından proje uygulama safhasına geçilecek.

8 AYDA ÇİVİ BİLE ÇAKMADI

İpekyolu Belediyesi'nde 8 aydır hiçbir hizmet üretmeyen kayyumun halka hizmet olarak anlattığı faaliyetler bunlar. DBP’li belediyenin çalışmalarını ilk geldiği günlerde iptal eden kayyumlar şimdi onları yeni proje olarak anlatıyor.