Amedli emekçiler: Kayyumla çalışmayacak, direnişi büyüteceğiz

Amed Büyükşehir Belediyesi emekçileri, AKP'nin halk iradesini hedef alan uygulamalarına karşı direnişini büyüteceğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Amed Büyükşehir Belediyesi emekçileri, "AKP hükümetinin 15 Temmuz'daki darbe girişimini kendi kirli ve faşist politikalarını meşrulaştırma aracına dönüştürmesinin en pervasız hali yaşanmaktadır" dedi.

AKP'nin tüm muhalif ve direngen kesimleri düşmanca politikalarla tasfiye etmek istediğine dikkati çeken emekçiler, şunları kaydetti:

"Biz Kürdistan’da yaşayan işçiler ve emekçiler olarak, Kürdistan halkların iradesini gasp eden, halkımızın siyasal ve toplumsal hassasiyetlerine yönelik bu düşmanca tutuma karşı meşru direniş mücadelemizi yükselteceğimizi belirtiyoruz. Ortaya koyduğumuz emek ve değerler üzerinden hiçbir işgalci güç kendisini meşrulaştırıp toplumsallaştıramayacaktır. Hiçbirimizin tanımayacağı, kabul etmeyeceği bu işgalci zihniyete karşı kendi iradesi ve onun mücadelesini veren Kürt halk gerçeğini esas alıp böylelikle topyekûn mücadele edeceğimizi açıkça ifade ediyoruz. Bu doğrultuda bizler kayyum atanan belediyelerin emekçileri olarak, kayyumu tanımadığımızı ve onunla çalışmayacağımızı açıkça belirtiyoruz.  Bundan sonra toplumsal emek mücadelemizi onurlu direngen halkımızın yanında ve hizmetinde vereceğimizin sözünü veriyoruz."