GÖRÜNTÜLÜ

Biradost Aşireti mensuplarından ulusal kongre için çağrı

Başurê Kürdistan’ın en büyük aşiretlerinden biri olan Biradost Aşiret mensupları, Kürdistan Ulusal Kongresinin oluşması için çağrı yaptılar.

ANF’ye konuşan Biradost Aşiret mensupları,  ”Kürdistan’ın dört parçasındaki partiler birlik olmadıkları sürece gelecekleri de olmaz’’ mesajını verdiler.

Biradost Aşiret mensuplarının görüşleri özetle şöyle:

Kerim Hüseyin: Kürdistan'ın dört tarafından partiler birlik olmadıkları sürece gelecekleri de olmaz.  Eğer birlik olurlarsa Kürt düşmanları Kürdistan'ın topraklarını işgal etmeye de cesaret edemezler.

Şükri Hüseyin: Temennimiz dört parça Kürdistan’daki partilerin ulusal kongreyi oluşturmaları. Ulusal kongreyi oluşturmadıkları ve her parti kendi cephesinden politika yaptığı sürece Kürdistan’a bir faydaları olmazlar. Çağrımızdır, bütün Kürt partileri bir olup düşmana karşı birlikte mücadele etmeliler.

Muhlis Reşit: Bütün Kürt partileri duruş, tutum ve söylemde birlik olurlarsa, Kürtler her yerde başarı sağlarlar. Eğer öyle olmazsa Kürtlerin bir geleceği olmaz. Bütün Kürt partilerini ulusal kongre yapmaları için çağrıda bulunuyorum.

Hemin Heyne: Kürtler bir oldukları sürece, her şeyin üstesinden gelebilirler.