Büyükşehir Meclisi: Çalışmalarımıza her koşulda devam edeceğiz

Kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi’nin meclisi Aralık ayı toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Cahit Bozbay, meclis çalışmalarına her koşulda devam edeceklerini belirtti.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum Vali İbrahim Taşyapa’nın belediye meclisini fes etmesine tepki gösteren Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) meclis üyeleri Aralık ayı meclis toplantısını Eğitim-Sen binasında topladı. Toplantıya belediye eşbaşkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Roboski katliamında yaşamın yitirenler için düzenlenen saygı duruşunun ardından Meclis Başkanı Cahit Bozbay açıklama yaptı. 

Silivri Cezaevi’nde bulunan Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya ve diğer tutuklu seçilmişlerine selam ileterek konuşmasına başlayan Bozbay, Van halkına hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’nin iktidarın darbesine maruz kaldığını söyleyerek, “Bu darbe sonucu Eşbaşkanımız Bekir Kaya tutuklanmış, İçişleri Bakanlığı tarafından yerine bu halkın tanımadığı, ismini dahi bilmediği bir devlet memuru kayyum olarak atanmıştır. Van özelinde yaşanan bu gerçeklik aslında demokrasinin Türkiye’deki ve Kürdistan’daki durumunu ifade etmektedir. Devlet tüm gücüyle demokrasinin yarattığı sonuçları darbe ile gasp etme yoluna gitmektedir” dedi.

Belediyelerin atanan kayyumlar sonrası karakol ve kışlaya çevrildiğini dile getiren Bozbay, “Bizler bu halkın temsilcileri ve seçilmişleri olarak bu darbeye karşı halkımızın bize vermiş olduğu iradeye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şu an cezaevlerinde bulunan vekillerimiz, eş başkanlarımız, meclis üyelerimiz, yöneticilerimiz ve çalışanlarımız nasıl direniyorsa ve halkımıza layık olmaya çalışıyorlarsa, bizler de dışarıda bu direnişi sürdüreceğiz ve demokrasinin gerektirdiği yeni toplumu yaratacağız” diye konuştu.

Meclis faaliyetlerini her koşul altında sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Bozbay, “Her ne kadar kayyum demokratik seçilmiş meclisimizi tanımasa da görevimiz bitmemiştir. Çalışmalarımızı belediyemiz işgal edildiği için orada sürdürememekteyiz. Fakat halkımızın demokratik kurumları ve Van’ın tüm mahalle ve sokakları biçim için çalışma alanı ve toplanma yeridir. Bu nedenle darbe karşısında kimse çaresiz hissetmemelidir kendisini. Bizler halkımızla birlikte vereceğimiz demokrasi mücadelesiyle darbecileri uzaklaştıracak, seçilmiş arkadaşlarımızı o zindanlardan alacak ve demokratik, özgür geleceğimizi daha kararlı inşa etmeye devam edeceğiz. Meclis faaliyetlerimizi her koşul altında sürdüreceğimizi buradan kararlılıkla ifade etme gereği duyuyoruz” diye belirtti.

Meclis toplantısı açıklama ardından basına kapalı olarak devam etti.