DBP Eş Başkan Yardımcısı Seydi Fırat tutuklandı

İki gün önce Amed’de gözaltına alınan DBP Eş Başkan Yardımcısı Seydi Fırat, örgüt üyeliğinden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DBP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, “1999 Barış Grubu Üyesi Seydi Fırat’ın gayri ciddi gerekçelerle tutuklanması tamamen siyasi amaçlı bir sindirme politikasıdır. Savaş iktidarının bu saldırıları ilk değil ve biliyoruz ki, son da olmayacaktır. Ancak bir kez daha vurgulayalım ki, zulüm ve baskıyla hiçbir iktidar abat olmamıştır. Bir kez daha vurgulamak gerekir ki savaş iktidarına karşı muhalefet eden tüm yapıları siyaset alanından silme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Böyle süreçleri iyi bilen siyasi hareketler, mücadelelerini çok daha güçlü bir biçimde devam ettireceklerdir.

Türkiye’nin demokratikleşmesi, barışın egemen olması için hukuksuzluklara ve saldırılara karşı mücadele sürdürülecek; özgürlüğün ve demokrasinin bu topraklarda egemen olması için hangi bedeller ödenecekse, ödenecek. Baskı, imha ve tutuklamalarla demokratik siyaset yapanları yıldırmak isteyenlere de boyun eğilmeyecek” denildi.

Aynı dava kapsamında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ile daha önce DTK Başkanlık Divanı'nda görev yapan Cafer Kan, Edip Yaşar ve Abdulbaki Karadeniz da tutuklanmıştı.