DBP Halfeti İlçe Örgütü yeni yönetimini belirledi

DBP Halfeti İlçe Örgütü, gerçekleştirdiği 2. Olağan Kongresi ile yeni yönetimini seçti.

Tüm baskı ve siyasi soykırım operasyonlarına rağmen siyasi faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), il ve ilçelerde kongrelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. DBP Halfeti İlçe Örgütü de bu bağlamda 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. DBP Halfeti ilçe binasında yapılan kongreye çok sayıda kişi ile partili katıldı. Aynı zamanda kongreye; TJA, DBP Urfa İl Eş Başkanı Yasemin Kılıç, Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Durmuş, belediye meclis üyeleri, DTK, DİSK ve barış anneleri katıldı.

Kongrenin son zamanlarda yoğun baskı ve sindirme politikaları karşısında büyük moral ve motivasyon ile gerçekleşmesi dikkat çekti. Kongre için divan üyelerinin seçilmesinin ardından, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından önceki yönetim tarafından mali ve faaliyet raporları okundu. Ardından tek liste ile gidilen seçimde DBP Halfeti İlçe Eş Başkanlığı’na Saniye Bayram ve Abdullah Çiftçi seçildi.

Kongre dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından son buldu.