YENİLENDİ

DBP'li Halfeti Belediyesi de işgal edildi

Halfeti Belediye'sinin ilçe kaymakamı tarafından beraberinde gelen özel harekat, çevik kuvvet ve zırhlı araçlar ile işgal edilmesiyle DBP'li belediye gasp edildi.

Urfa Valiliği tarafından 22 Eylül'de DBP'li Halfeti, Bozova ve Viranşehir belediyelerinin iradeleri ipotek altına alınarak, ilçe kaymakamlarının "fiili" kayyum olarak atanmasının ardından belediyeye kayyum atama adı altına el konuldu. Halfeti Belediyesi'nin Eş Başkanı Mustafa Bayram'ın 13 Aralık'ta tutuklanması sonrasında bugün itibariyle Halfeti Kaymakamı tarafından belediye işgal edildi.

Özel harekat polisleri, çevik kuvvet ve zırhlı araçlar eşliğinde yapılan işgalle beraber ilk etapta belediye personeli belediyeden çıkarılarak  didik didik arama yapıldı. Daha sonra ilçe kaymakamı Şeref Albayrak, belediyeye gelerek başkanlık makamını işgal etti. Belediye eş başkanlarına ait tüm eşyaları dışarı çıkartan kayyum Albayrak, ardından belediye binasında bulunan çiçeklere kadar her şeyi belediyeden çıkarttı.

KAYYUMUN İLK İCRAATI GÖZ DAĞI VERMEK OLDU

Belediyede yapılan aramanın ardından belediye personeli üzeri aranarak belediyeye alınırken, belediyedeki abluka halen devam ediyor. Belediye Eş Başkanı Ayşe Durmuş'a "Artık sizin işiniz burada bitti" diyen kayyum Albayrak, belediyeyi gasp etmiş durumda. Belediye iradesini tanımayan ve gasp eden Albayrak'ın ilk icraatı da belediye personeline göz dağı vermek oldu. Kayyum Albayrak, belediye bahçesine ne belediyeye ait araçlarnı ne de halka ait araçların gelmesine izin vermiyor. Belediye binasının hemen hemen her cephesine özel harekat polisleri yerleştirilirken, çevik kuvvet polislerince de belediye girişi tutulmuş durumda.

 

 

İradesine belediye yönetimi, kayyum ile çalışmayacaklarını yenileyerek, yapılan gasp ve işgale tepki gösterdi. Ayrıca belediyenin 12 Aralık günü belediye başkan yardımcısı, belediye encümeni ve kadın politikaları müdürü de gözaltına alınmış ve halen gözaltında tutuluyor.