DBP ve HDP'liler: Tecrit kaldırılsın, 'Çözüm Süreci'ne dönülsün

Sur'da bir araya gelen DBP ve HDP'liler, Öcalan'a dönük tecridin kaldırılmasını ve 'Çözüm Süreci'ne dönülmesini istedi.


Amed'in Sur ilçesinde DBP ve HDP ilçe örgütleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride ilişkin bugün basın toplantısı düzenledi. Toplantının yapıldığı çevre polisler tarafından abluka altına alındı. DBP Sur ilçe binasındaki toplantıya DBP ve HDP’li ilçe yöneticileri katıldı. Toplantıda, AKP hükümetine 'barış süreci'ne yeniden dönüş çağrısı yapıldı.

'AĞIR TECRİDE RAĞMEN ÇÖZÜM PARADİGMASINI ORTAYA KOYDU'

DBP’li Nursi Şimşek tarafından okunan açıklamada, “18 yıldır İmralı Cezaevinde ağır tecrit koşularında yaşayan Sayın Abdullah Öcalan; genelde dünya sistemlerini, özelde bu acılı ve kanlı coğrafyayı bir filozof, bir bilim insanı titizliğiyle inceleyerek, yeni bir paradigma ortaya koymuştur" denildi.
Açıklamada, Ortadoğu sorunlarının ana kaynağı olarak iktidarcı ulus devlet anlayışı ve çözüm olarak da demokratik ulus mantığı işaret edildi.

ROBOSKÎ KATLİAMI

Yıl dönümü vesilesiyle Roboskî Katliamı’na da değinen Nursi, “Devlet zihniyeti 20 yıldır aynı zihniyettir. Bu zihniyet suçlu olduğu Roboskî Katliamı'nı 5 yıldır açığa çıkarmadı, bunu kınıyoruz” diye konuştu.

SÜREÇ İÇİN ÇAĞRI

Açıklamanın sonunda, AKP'ye seslenilerek, Öcalan'a dönük tecridin kaldırılması ve sürecin devamı için görüşmelerin tekrar sürdürülmesi istendi.

Toplantı, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla sona erdi.