Demokratik Federal Sistem çalışmaları için çağrı

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Örgütlenme Konseyi Üyesi Yûsif, Türk devletinin tasfiyeci ve katliamcı uygulamalara başvurduğuna dikkati çekti. Yûsif, Demokratik Federal Sistem çalışmalarında yer alma çağrısında bulundu.

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Örgütlenme Konseyi Üyesi Foza Yûsif, Kurucu Meclis’in ikinci olağan toplantısında konuşma yaptı. Yûsif, Halep’te yaşanan gelişmelerin Türk devletinin gerçeğini ortaya çıkardığını, Türk devletinin Suriye’deki demokratik halk hareketlerini tasfiye etmeyi ve bazı bölgeleri işgal etmeyi amaçladığını kaydetti. Yûsif, “Türkiye bölgedeki amacına ulaşmak için katliamlar gerçekleştiriyor. Halep’te insani değerleri, uluslararası anlaşmaları ve Demokratik Federal Sistem projesini darbeleme siyasetini devam ettiriyor" dedi.

'DEMOKRATİK PROJELERİMİZ SÜRECEK'

Yûsif Cenevre, Kahire, Riyad ve İstanbul’da Suriye’deki kriz üzerine gerçekleştirilen toplantıların demokratik güçlerin davet edilmemesinden dolayı başarıya ulaşmadığına dikkati çekerken, şunları ekledi: "Suriye’nin birliğini isteyen çevreler, milliyetçi, cinsiyetçi ve mezhepsel çıkar gözetmeyen taraflar ve güçler demokratik proje çalışmalarına devam edecektir.”

ÇAĞRI

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Örgütlenme Konseyi Üyesi Foza Yûsif, Suriyeli muhalifler ve Demokratik Federal Suriye’den yana olan çevreleri Demokratik Federal Sistem çalışmalarında yer almaya çağırdı.
Toplantı, basına kapalı olarak sürüyor.