DTK: Katliamcıların peşini bırakmayacağız!

DTK: "Kesintisiz direniş ve mücadelemizle başta bu katliamın emrini verenler olmak üzere, bu katliamda sorumluluğu olan ve katliamı gizlemeye çalışanların peşini bırakmayacağız."

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Roboski Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, Erdoğan'ın ilk açıklamasında bu katliamın talimatını kendisinin verdiğini söylediği hatırlatılarak, "Türk medyası ise günlerce bu katliamı gizlemek için insan değerlerini hiçe ayan haberler yaptı. Daha dün bu katliamları gizlemeye çalışan medya, bugün de Erdoğan ve AKP faşizmine karşı direnen başta kadınlar ve siyasetçiler olmak üzere herkesi itibarsızlaştırmak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Erdoğan ve AKP faşizminin ayyuka çıktığı bir dönemde halkın yanında olması gereken Türk medyası, faşizmin yanında yer alarak bir kez daha gerçek yüzünü açığa çıkarmıştır" denildi.

'YENİ KATLİAMLARIN HABERCİSİ OLDU'

"Roboski Kürt halkının dinmeyen acı ve iyileşmeyen yarasıdır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, Kürtlere karşı bir kez daha insanlık suçu işlendiği belirtildi. Roboski'den sonra yeni katliamlara da başvurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, 5 yıl geçmesine rağmen hâlâ devletin hesap vermediği ifade edildi. "Hesabı sorulmayan her katliam yeni katliamların, yeni acıların habercisi oldu" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Katliamda yaşamını yitiren değerli Kürt  gençlerini saygı ve rahmetle anıyoruz. Katliamda yaşamını yitiren gençlerin aileleri ve Roboski için dünyanın dört bir yanından gelenler, mücadelesiyle hem Erdoğan'a hem de Türk medyasına geri adım attırdılar. Hatta Erdoğan ve yandaş basını halkın mücadelesi karşısında geri adım atmak zorunda kalarak, katliamdaki sorumluluğunu inkar ettiler. Bu amansız mücadelenin bir zaferidir.

'HESAP SORANA KADAR DİRENİŞ...'

Kesintisiz direniş ve mücadelemizle, başta bu katliamın emrini verenler olmak üzere, bu katliamda sorumluluğu olan ve katliamı gizlemeye çalışanların peşini bırakmayacağız.  Halkımıza dönük bu ve diğer katliamların sorumlularından hesap soruluncaya kadar demokratik mücadelemiz ve onurlu direnişimiz devam edecektir."