GÖRÜNTÜLÜ

Eminoğlu: Kürtler ulusal birlikle Ortadoğu’nun başat gücü olur

HDP Güney Kürdistan Temsilcisi Eminoğlu, KCK’nin yaptığı ulusal birlik çağrısını desteklediklerini açıkladı. Eminoğlu “Ulusal birlik Kürtleri Ortadoğu’da başat güç haline getirecektir" dedi.

HDP Güney Kürdistan Temsilcisi Şilan Eminoğlu KCK’nin yaptığı ulusal birlik çağrısına ilişkin ANF'ye değerlendirmede bulundu.

Eminoğlu, KCK’nin yaptığı ulusal birlik çağrısını olumlu bulduklarını ve bu konuda çaba sarf ettiklerini, etmeye de devam edeceklerini söyledi. 

Kürtlerin ulusal birliklerini oluşturmaları halinde Kürdistan üzerindeki tehditleri bertaraf edileceğini vurgulayan Eminoğlu, "Sykes Picot Anlaşması'nda Kürdistan’ı paylaşanlar, halen bu paylaşım savaşında Kürtlere yer vermiş değil. Eğer Kürtler birliklerini kurarsa, 21. yüzyılda Kürtler Ortadoğu’nun başat gücü haline gelecektir" dedi.

'BİR OLMAZSAK BİTERİZ!'

Ulusal birliği en çok isteyenin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyleyen Eminoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Önder Abdullah Öcalan ulusal birlikteliği oluşturmak için yıllardır çaba sarf etmektedir. Dışarıda ve içeride Kürtlerin ulusal birliği kurması yönünde çok çabası ve projesi oldu ve olmaya da devam ediyor.

HDP olarak sonuna kadar bu çalışmada üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Kongrenin yapılması için bazı çalışmalar da yapıldı. Bu çalışmalarda kongrenin başkanı da belirlenmişti ama maalesef bu çalışma yarım kaldı. Bu temelde kısa süre önce parti olarak Güney Kürdistan örgütlerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Ulusal kongrenin yapılmasına dair bütün siyasi partiler hazır olduklarını ve ulusal kongrenin arkasında olduklarını söylediler.

Kürt halkı, partilerden ulusal birlik için çıkarlarını bir kenara bırakıp bu birliği sağlamalarını istiyor. Kürdistan halkı partilerden ve örgütlerden birlik istiyorlar ve partiler halkın talebine kulak vermelidir. Partiler Kürt halkının çıkarı için siyaset yapıyorsa o zaman halkın isteklerini yerine getirmemiz lazım. Kürtler birlik olursa Ortadoğu’da başat güç durumuna geleceğiz. Siyasette, savunmada ve ekonomide Kürtlerin eli daha çok güçlenecek. Avrupa Birliği oluyor da neden Ortadoğu birliği olmasın. Öncelikle Kürtler birliğini oluşturmalıdır. Atalarımızın dediği gibi, eğer bir olmazsak biteceğiz."

'ÇAĞRIYI DESTEKLİYORUZ'

"Türk devleti Kürt halkına dört parça Kürdistan’da saldırmaktadır" diyen HDP Güney Kürdistan Temsilcisi Şilan Eminoğlu, şunları da kaydetti: "Bugün Türk devletinin faşist rejimi HDP’ye saldırıyor. Bu saldırı sadece HDP’ye yapılmıyor. Bu saldırı bütün Kürdistan parçalarına yapılmaktadır. Kürtlerin siyasal birliğini ortadan kaldırmak, Rojava ve Güney Kürdistan'ı işgal etmektir. Biz de HDP olarak, örgüt-parti çıkarlarını bir kenara bırakarak ve Kürdistan halkının çıkarları için ulusal birlikteliğini sağlamak için KCK’nin çağrısını destekliyoruz."