Erciş’te MİT parkı açıldı!

Erciş’te DBP’li belediye yönetim tarafından ilçe merkezinde yapılan park, kayyum tarafından yıkıldıktan sonra MİT’in istekleri doğrultusunda tasarlandı. Dinleme cihazları ve gizli mobeselerle donatılan parkın açılışı yapıldı.

Van’ın Erciş ilçesinde DBP’li belediye yönetimi tarafından yapılan kamuya yararlı projeleri yıktıran Erciş Belediyesi Kayyumu Mehmet Şirin Yaşar, bu projeleri ajanlaştırma alanına dönüştürüyor. İlçe merkezinde yapılan Emrah İle Selvi Parkı’nı üzerinde Avrupa İnsan Hakları Beyannamesinin yazılı olduğu barış figürü ile birlikte yıktırırken, onun yerine inşa edilen park, mobese kameraları ve dinleme cihazları ile donatıldı. MİT’in sunduğu proje ile inşa edilen parkın bölgede yaygınlaşan ajanlaştırma amacı ile kullanılanileceği tahmin ediliyor.

Daha önce DBP’li belediye tarafından restore edilen ve yenilenen ilçe merkezindeki Emrah İle Selvi Parkı, henüz kullanıla açılmadan, KHK kararı ile Erciş Belediyesi'ne atanan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar tarafından yıktırıldı. Aynı parkın yerine binlerce TL harcayan Yaşar, kamuyu zarara uğrattığı yetmezmiş gibi, bu parkı MİT’in ajanlaştırma alanına çevirdi. Özellikle gençliğin kullandığı parkın içerisinde bulunan masalara yakın bölgelere gizlenen ses dinleme cihazları ve gizli mobese kameraları dikkati çekti.

HALK TEPKİLİ

Göreve gelmesi ile birlikte Ercişlilere özel hayat hakkı bile tanımayan kayyım, nerede ise bütün sosyal alanlara mobese kameralar ve dinleme cihazları yerleştirdi. İlçenin birçok mahallesine yüz ve araç tanıma özelliğine sahip kameralar yerleştiren kayyum, aynı zamanda alan dinleme cihazları da yerleştirerek ilçe sakinlerinin özel hayatına kadar iniyor. İlçede, altyapı, yol ve temizlik gibi önemli sorunları gözardı eden kayyumun, belediyenin bütün bütçesini “toplumun huzuru” adı altında “huzursuzluğa” yatırması halkın tepkisine de yol açıyor. Yaşanan durumun insanların yaşam hakkına saygısızlık olduğunu ifade eden halk, “Bize ödediğimiz vergi ile işkence ediyorlar. Nerede kaldı insan hakları. Nerede insan hakları savunucuları” diyerek tepkide bulunuyor.

KİRLİ İŞBİRLİKÇİLER

Kayyumun kirli ilişkilerinde kullandığı DBP Erciş Belediye Eş Başkanı Abdurrahman Çağan’ın yeğeni olan ve sonradan soyadını değiştiren Gülşen Günay’ın ise gençleri örgütlediği dikkatlerden kaçmıyor. Parkın açılışı sırasında emniyet müdürünün yanından ayrılmayan Günay, parkın açılışı sonrası sosyal medyada kayyumun kirli politikalarını meşrulaştırmaya çabalıyor. Aynı zamanda ilçede kayyumun kalemşorluğunu yapan Anadolu Basın ve Yayın Birliği Üyesi Barış Kul’un da gençleri MİT’in ajanlaştırma tuzağına çektiği ifade ediliyor.