Fatma Uyar’ın annesi ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklandı

Ocak ayında Silopi'de katledilen KJA aktivisti Fatma Uyar'ın annesi Hatice Uyar, "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi Üyesi Sêvê Demir ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ile birlikte Ocak ayında öldürülen Kongreya Jinên Azad (KJA) aktivisti Fatma Uyar'ın annesi Hatice Uyar önceki gün gözaltına alınmıştı. İki günlük gözaltı süresinden sonra akşam üzeri savcılığa çıkartılan Uyar, "Örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Mahkeme heyeti Uyar'ın üzerinde gizli tanık ve istihbari bilgi olduğu gerekçesi ile "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Uyar Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Ayrıca dün Şırnak'ın Kumçatı Belde Belediye çalışanlarına yönelik yapılan ev baskıları sonucu gözaltına alınan belediye çalışanları Mehmet Durak, Sait Çöker ve Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Sakin ile DBP eski yöneticisi Arafat Güler gözaltına alınmıştı.

Savcılık tarafından tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edilen Çöker, Sakin ile Güler serbest bırakılırken, Durak ise 2011 yılında facebook'ta dönemin başbakanı Recep Tayyip Eroğan'a hakaret içeren bir paylaşımı beğendiği için "Başbakana hakaret etmek" gerekçesi ile tutuklandı.