DİZİ III

Fırat’ın Gazabı Hamlesi'nde 2. aşama

Öncülüğünü YPG/YPJ güçlerinin yaptığı Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları, DAİŞ çeteleri için stratejik önem sahip bir kale konumunda olan ve DAİŞ çetelerinin kalbi konumunda olan Rakka’ya doğru ilerleyişini tüm hızıyla sürdürüyor.

DAİŞ çeteleri özgürlük hamlesi karşısında direniş geliştirmeye başlayınca Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları direngenlikleri, savaş taktikleri, manevra kabiliyeti, plan ve projeleri ile çeteleri beklemedikleri yerden, en zayıf halkalarından vurarak şoke etti.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları, mevziiye çakılıp kalma, göğüs göğüse bir savaş vermek yerine daha çok yer ve zamana göre hareket ederek büyük bir alanı çembere alarak DAİŞ çetelerini beklemediği yerden vurmasını bildi ve biliyor.

Üstün taktik kabiliyetin ve teknik hakimiyetle birleştirilmesi ile olası her türlü olumsuzluğun önüne geçen Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları, bu anlamda havadan da sunulan destek ile özgürlük hamlesinde hiçbir sivilin burnu bile kanamadan hedefleri doğru şekilde tespit ederek, imha etti.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları, teknik ile taktiğin de uyumlu birlikteliği ve fedai ruh hali ile herkesin olmaz dediği yerde DAİŞ çetelerine ağır darbeler vurdu. Vurmaya devam ediyor.

Tabii bu durum DAİŞ çetelerinin Kobanê’den başlayarak, Hol, Tişrîn, Şeddadê ve Minbic’e uzanan geniş periyodda yaşadığı yenilgiden yenilgiye koşma halini güncelledi. Yenilgi halinden çıkacak ve DAİŞ çeteleri yok oluşu yaşayacak bu hamle sonucunda. 

YPJ SAVAŞÇILARI HAMLEYE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Kürt kadını, Kürt Özgürlük Hareketi'ne katıldı ve özgürlüğe giden yolda birçok adım attı ve toplumun yeniden inşasında da büyük bir rol oynadı.

Rojava Kürdistan'da ve Suriye sahasında da Kürt kadını toplum içerisinde örgütlülüğünü oluşturdu ve büyük bir güç ve inançla toplumun inşa sürecine katıldı. Kadın siyasi, toplumsal, askeri, ekonomik, kültür ve sanat anlamında yerini aldı.

Kadınlar eşit, ekolojik, kadın haklarını savunan ve özgür bir toplumun kurulması için büyük bir emek ve bedel ödedi. Kürt kadını Rojava Devrimi içerisinde mücadele ve özgürlük yolculuğunda hiçbir zaman adımlarını durdurmadı.

Özellikle de efsanevi Kobanê savaşı ile birlikte Arîn Mîrxan’ın gerçekleştirdiği fedai eylem karşısında bütün dünya şaşkınlığa uğradı ve Kürt kadınının özgürlük için verdiği mücadeleye dikkatleri çekti.

Bu durum dünya kadınlarını etkilerken tüm Suriye’de de yankı buldu ve kadınları en derinden etkiledi. Tarihi Kobanê direnişinde kadınlar eşsiz bir direniş sergiledi ve DAİŞ’i alaşağı ederek tüm kadınların sembolü olmayı başardı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yarattığı özgür kadın bugün Fırat’ın Gazabı adıyla başlatılan Rakka’yı özgürleştirme hamlesine öncülük ederek zulmün kalesi Rakka’ya adım adım ilerleyişini sürdürüyor.

YPJ komutanları savaşı koordine ederken, YPJ savaşçıları da DAİŞ çetelerine ölümcül darbeler vurarak Suriye halklarının eşitliği ve özgürlüğü için çeteleri işgal ettiği alanlardan söküp atıyor.

RAKKA HALKI ÖZGÜRLÜK HAMLESİNİ SAHİPLENİYOR

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının başlattığı zafer ve özgürlük yürüyüşü tüm hızıyla devam ederken, işgaller kırılıyor ve Rakka halkı adım adım özgürleştiriliyor.

Hamle kapsamında özgürleştirilen onlarca köy ve mezrada DAİŞ çetelerinin zulmünden kurtarılan siviller büyük bir sevinç yaşıyor. Çetelerden kaçarak özgürleştirilen alanlara gelenler ise kentin bir an önce DAİŞ çetelerinden tümden temizlenmesini istiyor.

Özgürleştirilen alanlarda yaşayan ve de kent merkezinden gelerek güvenli alanlara sığınan Rakkalılar, Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının bu tarihi zafer ve özgürlük yürüyüşünü halay ve zılgıtlar ile sahiplendi.

Çetelerin baskısı altında yıllarca yaşama şansını bulamayan Rakkalılar, DAİŞ çetelerine karşı sürdürülen operasyonlara devam edilmesini isterken, diğer yandan da elindeki ekmeğini, suyunu, battaniyesini halkı ile paylaşan, halkın temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarına da teşekkür ediyor.

ER YA DA GEÇ ZAFERLE TAÇLANDIRILACAK

Hamlenin DAİŞ çetelerinin kalbi Rakka’nın özgürleştirilmesi ile taçlanacak olması daha çok tartışılacaktır.

Şüphesiz ki savaşçılar Rakka’yı özgürleştirerek Suriye, Rojava, Ortadoğu ve dünya ilerici insanlık değerlerine stratejik bir kale daha kazandıracak. Tüm halklar bu başarıdan büyük güç ve moral alacak.

Ancak bu özgürlük hamlesinden moral alacak olanlar olduğu gibi hiç haz etmeyen ve karalar bağlayanlar olduğu da açık. Bunların başında da hesaplarını DAİŞ, El Nusra, Ehrar El Şam, Ceyş El İslam gibi çete grupları üzerinden geliştiren Türk devleti var.

Türk devleti bu özgürlük hamlesi ile birlikte çok ciddi darbeler aldı ve alıyor. YPG/YPJ güçleri Rakka’ya adım adım yürürken Kürt ve Kürt Özgürlük Hareketi düşmanlarına stratejik darbeler vurmaya devam edecek.