GÖRÜNTÜLÜ

Güney Kürdistan halkı PKK’nin Şengal’den çıkmasını istemiyor

“PKK’nin Şengal’deki varlığına karşı gerekirse güç kullanırız” diyen Neçirvan Barzani’ye Güney Kürdistan halkı tepki gösterdi. Halk, “Ülkesinin değerini ve toprağını satan bir parti veya kişi ihanet içinde olur” dedi.

ANF’ye konuşan Öğretmen Ezzedin Sabır, Yazar Zanyar Cuma ve Rebaz Qadir, Neçirvan Barzani’nin açıklamasının Kürtler arası kardeş kavgasına zemin hazırladığını söyledi.

Neçirvan Barzani’nin açıklamaları Kürtlerin birlikteliğine zarar verdiğini söyleyen Kerkük Üniversitesi tarih öğretmeni Ezzedin Sabır “Daha önce Kürtler arası kardeş savaşında iyi dönemler geçirmedik. Hiçbir taraf ve örgüt Kürtlerin birbiriyle savaşında bir şey elde edemez. Hele bu dönemde DAİŞ’e karşı savaşımızda birlikte olmamız gerekiyorken, böylesi açıklamalar yerinde değildir. Birbirimize karşı sert dil kullanmak Kürt halkına zarar verir. Ben bir öğretmen olarak bütün Kürdistan halkına siyasetçilere aydın ve yazarlara Kürt savaşına izin vermeme çağrısında bulunuyorum.”

‘HALKINDAN ÇALAN İHANET EDER’

Zanyar Cuma, Şengal’de bulunan PKK’nin Kürt halkını temsil eden bir güç olduğunu söyledi. “Şengal’de bulunan PKK güçlerini tehdit eden Neçirvan Barzani’nin bugün bu açıklamalar ile kime hizmet etiğini belli etti. KDP ile Türk devletinin ortak siyaset yürüttüklerini bir kez daha göstermiş oldu. Bildiğimiz gibi, Türk devleti ve Erdoğan diktatörü Kuzey Kürdistan’da Kürtlere saldırmaktadır. Vekillerini, belediye başkanını, basını, yazarını, aydını ve hepsini tutuklayarak zindana attı” diyen Cuma, kültürel ve fiziki soykırım politikasının devreye konulduğunu ve Kürt düşmanları ile işbirliği içinde bulunduğunu söyledi.

Kendi ülkesinin varlığının başkalarına peşkeş çekenlerin her zaman ihanet edeceklerini söyleyen Cuma şunları ifade etti: “Hırsızlar ve ihanetçiler düşmanla aynı siyasi temelde politika yürütüyor. Eğer bir ülkenin başbakanı ülkesinin malını çalıyorsa o zaman ihanet etmesine şaşmamak lazım. Çünkü malının düşmanıdır. Hele gerçekte halkçı olan partilerin üzerine tehditler savurarak kendisini gizleyeceklerini sanmaktadırlar. Güney Kürdistan halkı PKK’nin Şengal’den çımasını istemiyor.”

Rebaz Qadir ise, bütün güçlerin Kürt halkının çıkarları için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

“Şengal de bulunan PKK gücü dört parça Kürdistan halkının çıkarları ve hakları için mücadele etmektedir. Neçirvan Barzani’nin PKK’nin Şengal’daki güçlerine dönük açıklamaları Kürt düşmanları tarafından istendiği görülmektedir. Kürtler arası kardeş kavgasını geliştirmek için elinden geleni yapmaya çalışan Türk devletidir” diyen Qadir, PKK’nin Şengal’deki varlığının Kürdistan’ın çıkarları için olduğunu söyledi. Bunun aksini iddia edenlerin de Kürt düşmanlığı yaptığını vurguladı.