HPG’den Tendürek açıklaması: Onlarca asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı’nın Tendürek dağında onlarca Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG-BİM açıklamasında, Şemdinli’de düzenlenen eyleme ilişkin de bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM açıklamasında yer alan bilgiler şöyle:

TENDÜREK

10 Mayıs günü saat 12.00’de Ağrı’nın Tendürek alanında bulunan Gulizerkê karakolu ve Tepê Zorava arasında YJA Star güçlerimiz Reo tipi bir askeri araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2’si bomba imha uzmanı, 8’i JÖH elamanı olmak üzere toplam 10 asker öldürülmüştür. Ayrıca araçta bulunan 5 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu Skorsky tipi helikopter ile yaralılarını Van’a götürürken; kirpi tipi zırhlı araçlarla  yaralılarını Gulizerkê karakoluna taşımıştır. Bu eylem Dersim’de şehit düşen arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

11 Mayıs akşamı TC ordusu Tendürek alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile askerler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda onlarca asker öldürülmüştür. Operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ŞEMDİNLİ

11 Mayıs günü saat 16.30-17.00 arasında güçlerimiz Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) alanına bağlı Mergê mıntıkasında konumlanan bir grup askere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Yine aynı saatlerde güçlerimiz Zeytê karakolunu da ağır silahlarla vurmuştur. Bu eylemlerde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.