HPG gerillası İncesu’nun cenazesine kayyum yer, asker izin vermedi

DNA sonuçlarının ardından Malatya ATK’dan alınan HPG gerillası Sedat İncesu’nun cenazesinin merkezdeki mezarlıkta toprağa verilmesi için kayyum yer vermezken, cenazenin merkeze getirilmesine de kontrol noktasındaki polis ve askerler izin vermedi.

Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Torunoba karakoluna yönelik 22 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen eylemde 5 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitiren HPG gerillası Sedat İncesu’nun (Ozan Muş) cenazesinin DNA sonuçlarının açıklanmasının ardından Malatya ATK’da ailesi tarafından alındı. Dersim merkezdeki mezarlıkta toprağa verilmek için yola çıkan İncesu’nun cenazesi Mazgirt ilçesine bağlı Seyitli Köprüsü’ndeki arama noktasında durdurularak merkeze götürülmesine izin verilmedi.

İncesu’nun cenazesinin merkeze getirilmemesine gerekçe olarak ise Kayyum tarafından verilmeyen cenaze aracının ardından, merkezdeki mezarlığa da defin edilmesine izin verilmeyeceği olduğu belirtildi. Cenazenin Dersim merkezde defnedilmesine kayyum ve emniyet izin vermeyeceklerini söylerken, yine cenazenin Mazgirt ilçesindeki köyünde defnedilmesi istendi. Seyitli Köprüsü’nde alıkonulan ve merkeze getirilmesine izin verilmeyen İncesu’nun cenazesinin Mazgirt’in İbi Mahmut köyüne götürüldüğü öğrenildi.

HPG gerillası İncesu, yarın İbi Mahmut köyünde son yolculuğuna uğurlanacak.