HPG: Kimsenin gücü bizi zorla Şengal’den çıkarmaya yetmez

Şengal’e ahlaki ve insanlık görevi gereği gittiklerini belirten HPG, burada 230 özgürlük savaşçısının şehit olduğunu ve halka yönelik tehdit var oldukça bölgeden ayrılmayacaklarını belirtti.

HPG Şengal Komutanlığı, gerillalarının bölgeden çıkması için yapılan baskı ve tehditlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Şengal’e ahlaki ve insanlık görevi gereği gittiklerini belirten HPG, burada 230 özgürlük savaşçısının şehit olduğunu ve halka yönelik tehdit var oldukça bölgeden ayrılmayacaklarını belirtti.

HPG Şengal komutanlığının yazılı açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

‘MÜCADELEMİZ HALKIMIZA YÖNELİK TEHDİT VAR OLDUKÇA SÜRECEK’

‘’Bilindiği gibi 03.08.2014 tarihinde DAİŞ çetelerinin Şengal ve Êzidî halkımıza yönelik büyük bir katliam ve işgal girişimi gelişti. Bu işgal tehlikesi aynı zamanda tüm Güney Kürdistan içinde geçerliydi. Tüm Êzidî  halkımızın savunmasız bırakıldığı bir anda HPG olarak yurtseverlik ahlakı ve insanlık görevimiz gereği bu duruma müdahale ettik. Ve o günden bu yana sadece Şengal ve Güney Kürdistan'ı savunmak için yürüttüğümüz direnişte 230’a yakın özgürlük savaşçısı şehit düştü. Bu mücadelemiz halkımız üzerindeki tehdit var oldukça da devam edecektir.’’

Şengal’de 2,5 yıldır devam eden mücadelenin bütün Kürdistan halkı arasında büyük bir dayanışma ve milli birlik ruhunu ortaya çıkardığını vurgulanan HPG açıklamasında, Peşmerge ve gerillanın omuz omuza vererek barbarlara karşı savaşmasının Kürt halkının tarihi umut ve özlemlerine moral kaynağı olduğunu ifade edildi.

‘BARZANİ’NİN AÇIKLAMASI KARDEŞ KAVGASI ÇIKARMAYA YÖNELİK PROVAKATİF AÇIKLAMADIR’

Neçirvan Barzani ve Türk yetkililerinin tehditlerini hatırlatan HPG Şengal Komutanlığı açıklaması şu ifadelerle devam etti.

‘’Bir süredir Şengal’deki güçlerimize karşı karalama propagandaları yapılmaktadır. En son Neçirvan Barzani 'PKK güçleri Şengalden çıkmaz ise güç kullanacağız' tehdidinde bulundu. Türk devlet yetkililerinin yaptığı açıklamalara paralel olarak yapılan bu açıklamayı kardeş kavgası çıkarmaya yönelik provakatif bir açıklama olarak değerlendiriyoruz. Kimsenin güçlerimizi zorla Şengal’den çıkarmaya gücünün yetmeyeceğini tarih ispatlamıştır. İşgalci Türk devleti Güney Kürdistan'ın pek çok yerini işgal altında tutuyorken bunlara sesini çıkarmayarak Şengal’deki güçlerimize karşı böylesi bir açıklamayı yapmak Kürt birliğine zarar vermektedir. İçinde bulunduğumuz süreçte kardeş kavgasını tahrik eden ve çıkarmak isteyen bir gücü ne tarih nede halkımız affetmeyecektir.’’