GÖRÜNTÜLÜ

HPG'li Rojhat Germiyanî Kerkük'te anıldı

PKK Güney Kürdistan Şehitler Komitesi, Kandil'de yaşamını yitiren HPG’li Rojhat Germiyanî’yi Kerkük’te kitlesel bir törenle andı.

Kandil'de 5 Haziran'da Türk ordusunun hava saldırılarında yaşamını yitiren HPG Gerillası Rojhat Germiyanî (Çiya Kemal), PKK Güney Kürdistan Şehitler Komitesi tarafından Kerkük’te düzenlenen merasimle anıldı. Merasime Tevgera Azadî ya Civaka Kurdistan (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi), HPG gerillaları, Gencanî Welatparêzî Kurdistan (Kürdistan Yursever Özgürlük Hareketi), YNK ve Goran temsilcileri, aile ve yerel halk katıldı. 

Törende konuşan Tevgera Azadi ya Civaka Kurdistanê Kerkük Eş Başkanı Newzat Kerkukî, şöyle dedi: "Şehit Rojhat şahsında tüm Kürdistan şehitlerini bir kez daha anıyorum. Gençler bugün Kürdistan için çalışmalıdır. Kürdistan bugün gelinen noktada devrimi yaşamaktadır. Bu devrim tüm dünyada konuşuluyor ve örnek olarak gösterilmektedir. Bu devrimin temel taşı olan Önder Apo’nun büyük emekleri sayesinde bugün Kürdistan halkının binlerce yıldır beklediği devrim zamanı anı anına yaşanmaktadır. Bu değerlerin yaratıcıları şehitlerdir."

'DEVRİME YÜRÜYECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ'

Gencanî Welatparêzî Kurdistan (Kürdistan Yurtsever Özgürlük Hareketi) adına konuşan Ehmed Ebdilvahap da şunları söyledi: “Şehit Çiya Önder Apo’nun yarattığı devrimde yerini alıp hayalinin peşinde koştu. Tüm Kürdistan halkı için özgürlük mücadelesine katılarak yarattığı değerlerin daha da büyümesi için bizler de onların hayallerinin izinde yürüyeceğiz. Şehit Çiya’nın yoldaşları olarak kendisine söz veriyoruz. Tüm gençleri şehit Çiya'nın yolunda yürümeye davet ediyor, yaratmış olduğu bu yolda bayrağını devralıp kararlı adımlarla devrime yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz."

'UMUTLARINI, HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Kerkük HPG komutanlığı adına merasimde konuşan Botan Diren ise şunları kaydetti:

“Rojhat yoldaş şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren tüm Kürdistan şehitlerini anıyoruz. Şehit Rojhat şahsında tüm Kürdistan şehitlerine söz veriyoruz ki, biz şehitlerin mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğiz. Umutlarını, hayallerini mutlaka gerçekleştireceğiz. Her bir şehit özgürlük mücadelesini büyütmenin yol göstericisi ve bu yolda bizlere bir meşaledirler. Bugün tekrar ispatlandı ki, tüm Kürdistan'da şehit Rojhatlar, Erişler, Andoklar var oldukça egemenler Kürdistan topraklarını işgal edemezler. Kürdistan'ı sahipsiz ve savunmasız gören sömürgeciler bugün aynı topraklarda tek bir adım atmak için binlerce hesap yapmak zorunda kalıyorlar. PKK’nin 40 yıllık mücadelesi Kürdistan’ın sahipsiz olmadığını ispatladı. Bunun en taze örneği Kobanê, Şengal ve Kerkük’tür. Bu büyük değerlerin yaratıcısı olan şehitler ve Önder Apo’dur. PKK, şehitlerin anısına sahip çıkarak büyüdü. Büyük bir performansla Kürdistan Özgürlük Mücadelesini büyüteceğiz ve hayallerinin takipçisi olacağız. Şehit Rojhat yoldaşın ailesi şahsında Kürdistan halkına başsağlığı diliyorum."

Törende Rojhat Germiyani'nin (Çiya Kemal) hayatına ilişkin bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Sık sık “Şehîd namirin" Bijî Serok Apo” sloganları atılan salonda birçok kurum ve partinin göndermiş olduğu başsağlığı mesajları okundu. Tören, yoldaşları tarafından kendisine ve Kürdistan şehitlerine atfen yazılan şiirlerin okunmasıyla son buldu.