KCK’den Mam Resul için başsağlığı mesajı

Mam Resul için başsağlığı mesajı yayınlayan KCK, “Mam Resul gibi ömrünün sonuna kadar mücadelemizin içinde olan yurtseverlerimiz rahat uyusun. Botan’ın özgürlük ruhu mutlaka kazanacak özgür Kürdistan gerçekleşecektir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, şehit babası ve değerli yurtsever Mam Resul’ün yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, ailesine, Maxmur halkına, Botan halkına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

Mam Resul gerilla mücadelesinin ve serhildanların ilk geliştiği Botan’da mücadeleye ilk sahiplenen yurtseverlerden olduğunu belirten KCK, “Yurtsever duruşuyla hem gerillanın hem halkın moral kaynaklarından olmuştur. Soykırımcı sömürgeci düşmanların saldırısı ne kadar ağır olursa olsun yılmamış, en zor koşullarda mücadelenin yanında yer almıştır. Soykırımcı sömürgeciler Botan köylerini yakıp yıkarak halkı teslim almak isterken, Mam Resul dik duruşuyla halka örnek olmuştur. Botan’da köyler yakılıp yıkılınca, zulüm köyleri yaşanmaz hale getirince mücadelesini sürdürmek için Başurê Kürdistan'a geçmiştir. Kalbi, beyni Botan’da kalsa da mücadelesini son nefesine kadar sürdürmüştür” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, şu hususlara da dikkat çekti:

“Mam Resul Özgürlük Hareketi'ne dört beş çocuğu katılan örnek ailelerden olarak her zaman saygıyla anılacaktır. Botan halkı ve gençliği, ömrü özgür Kürdistan ateşiyle yanan atalarının izinde özgürlük mücadelesini mutlaka başarıya ulaştıracaktır. Ömrünün sonuna kadar özgür Kürdistan özlemiyle yaşayan yurtseverlerin mezarlarında rahat uyumalarını sağlayacaktır.

Yurtseverliğe ve yiğitliğiyle örnek Botan halkı ve gençliği 1990’lı yıllardaki ağır saldırılar karşısında nasıl ki mücadeleyi daha fazla yükselttiyse, 2016 yılındaki ağır saldırılar karşısında da mücadeleyi yükseltecek, tüm şehitlerimizin ve ömrünün sonuna kadar özgür Kürdistan diyen yurtseverlerin özlemlerini de mutlaka gerçekleştirecektir. Tüm şehitlerimiz rahat uyusun. Mam Resul gibi ömrünün sonuna kadar mücadelemizin içinde olan yurtseverlerimiz rahat uyusun. Botan’ın özgürlük ruhu mutlaka kazanacak özgür Kürdistan gerçekleşecektir.”