KCK: Roboski’nin katilleri 5 yıldır açığa çıkarılmadı

KCK: Roboski’de otuz dört can katledildiği gibi, bu katliamın hesabını soran Kürt halkına ve Roboskili ailelere de saldırılmıştır. Hala da Roboski halkı üzerinde ağır baskı, tehdit ve şantaj politikası yürütülmektedir.

Roboski katliamının yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan KCK, “Roboski’de otuz dört can katledildiği gibi, bu katliamın hesabını soran Kürt halkına ve Roboskili ailelere de saldırılmıştır. Hala da Roboski halkı üzerinde ağır baskı, tehdit ve şantaj politikası yürütülmektedir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Roboski katliamının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, hala katillerin açığa çıkarılmadığı ve hesap sorulmadığını belirtti.

Kürtlere yönelik soykırım savaşı yürüten asker ve polisin bu kirli savaşta azmi kırılmasın anlayışıyla katillere dokunulmadığını kaydeden KCK açıklamasında şunlara yer verildi: “Kürtlere yönelik işlenen tüm cinayetlerde bu tutum bir devlet politikası haline getirilmiştir. 1990’lı yıllarda olduğu gibi AKP iktidarı döneminde de katledilen binlerce Kürdün ve demokratın katilleri bulunmamış ve yargı önüne çıkarılmamıştır. Bu politikayla Kürtlere ve demokratlara ‘bu devlete karşı çıkarsanız öldürülürsünüz, kimse de size sahip çıkmaz’ mesajı verilmektedir. Bu politika toplumun sindirilmesinde bir araç olarak kullanılmaktadır.

Roboski’de otuz dört can katledildiği gibi, bu katliamın hesabını soran Kürt halkına ve Roboskili ailelere de saldırılmıştır. Hala da Roboski halkı üzerinde ağır baskı, tehdit ve şantaj politikası yürütülmektedir. Roboski AKP iktidarı tarafından düşman ve cezalandırılması gereken bir köy olarak görülmektedir. Halkımız ve Roboski halkı bu katliamı hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır. Şehitlerin anısına bu katliamın olmasına neden olan zihniyet ve politikalara karşı mücadele sürdürülecektir. Çünkü bu katliamı gerçekleştiren zihniyet ve politika ortadan kaldırılmadan bu tür katliamlar son bulmayacaktır.

Roboski gençlerine, çocuklarına bomba yağdıranlar, bedenlerini parçalayanlar Kürdistan'da her gün bombalar yağdırmakta, Kürt düşmanlığını her yerde göstermektedirler. Kürt Özgürlük Hareketi de Roboski şehitlerinin ve tüm şehitlerin intikamını özgür Kürdistan’ı yaratmakla almak için mücadele etmektedir. Özgür Kürdistan, demokratik Türkiye gerçekleştiğinde Roboski şehitlerinin intikamı alınmış olacaktır.

Roboski şehitlerinde olduğu gibi Botan halkı özgürlük ve demokrasi mücadelesinde büyük bedeller vermiştir. Bu bedellerle özgürlük mücadelesi yenilmez değerlere kavuşmuş, saldırılar ne kadar ağır olursa olsun bu değerler temelinde mücadelenin gelişmesi engellenememiştir.

Roboski katliamının yıldönümünde gençlerin ve çocukların katledilmesi hiçbir biçimde unutulmayacak, bu katliamın sorumlularından mutlaka hesap sorulacaktır.”