KDP asayişi enternasyonalist savaşçının cenazesine el koydu

KDP asayişi ABD’li Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Michael William İsrael’in cenazesine Rojava'dan Güney Kürdistan'a geçirilmesinin ardından el koydu.

Rojava Kantonları temsilciliği’nin RojNews Haber Ajansına verdiği bilgiye göre KDP’ye bağlı Sêmalka Sınır Kapısı’ndaki asayiş güçleri enternasyonalist savaşçı Michael William İsrael’in cenazesini teslim etmeyerek el koydu. 

Kürdistan bölgesi Rojava Kantonları temsilciliği, ABD’li Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Michael William İsrael’in ailesinin talebi üzerine cenazesini teslim almak üzere Sêmalka Sınır Kapısı’na gitmişti. Sınır Kapısı’na giden temsilcilik üyeleri, KDP’ye bağlı asayiş güçlerinin kontrol etme gerekçesiyle Michael William İsrael’in cenazesini kaçırdığını ifade eti. 

Konu hakkında RojNews'e konuşan temsilcilik üyeleri şunları dile getirdi: “Şehidin ailesi çocuklarının cenazesini ülkelerine götürerek California’da defnetmek istiyorlardı. Bizler de bu temelde ailenin talebi üzerine harekete geçerek Sêmalka Sınır Kapısı’na gittik, fakat buradaki asayiş güçleri şehidin cenazesine el koyarak adli kontrol bahanesiyle Duhok-Hewlêr’e kaçırdı.” 

Temsilcilik üyeleri ayrıca şunları dile getirdi: “Şehitlerin farkı yoktur ve bu nedenle şehitlere saygı gösterilmelidir. Gerçekleşebilecek her türlü olumsuz durumdan KDP’yi sorumlu tutuyor ve bu yaklaşımdan kaynaklı şiddetle eleştiriyoruz.” 

İlgili taraflara harekete geçme çağrısında bulunan Rojava temsilciliği devamla şunları kaydetti: “Tüm ilgili taraflar ve özellikle de Güney Kürdistan’daki ABD temsilciliğinden talebimiz, en kısa zamanda harekete geçmeleri ve şehidin cenazesini KDP’den alarak şehit ailesine teslim etmeleridir.” 

Minbic Askeri Meclisi’nde yer alan Robin Agıri kod adlı ABD’li Michael William İsrael ve Ciwan Zana kod adlı Alman Anton Lescbik 26 Kasım tarihinde Türk devletinin Minbic’e yönelik hava saldırısı sonucu yaşamlarını yitirmişti.