KDP Süleymaniye’de YNK ile görüştü

KDP, Güney Kürdistan'daki krize ilişkin YNK ile görüştü.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), siyasal, diplomatik ve ekonomik krizden çıkış yolları bulmak için iki hafta önce Hewler’de başlattığı görüşmelerin devamını Süleymaniye’de bugün devam ettirdi. KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani’nin başkanlığındaki KDP heyeti, bugün öğlen saatlerinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro Merkezini ziyaret etti. 

Mirani politbüro üyeleri Ezeddin Berwari, Mehmud Mihemed, Kekemin Necar, Ehmed Kani ile Dilşad Şeban’dan oluşan heyeti, YNK Politbüro Sorumlusu Mele Bextiyar ve politbüro üyeleri Hekim Qadir, Rifhet Ebdullah, Şex Cehfer, Rizgar Eli, Omer Fetah ile Sedi Ehmed Pire’den oluşan YNK heyeti karşıladı.  

İki taraf arasında yapılan toplantıdan sonra ortak bir basın açıklaması yapıldı. 

Mele Bextiyar, kısa bir süre önce KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ile bölgedeki krizlerin çözümüne ilişkin bir görüşme yaptıklarını ve bu görüşmenin de olumlu geçtiğini belirtti. 

'DİYALOĞU GELİŞTİRELİM'

Ardından söz alan KDP Politbüro Sekreteri Mirani de çözüme ilişkin projelerinin KDP Genel Başkanı Mesut Barzani’nin dile getirdiği proje olduğunu, ama bu projenin tartışılabilmesi için de siyasi taraflar arasında bir barış ve diyaloğun olması gerektiğini, bu ziyaretlerinin de temel amacının diyaloğu geliştirmek olduğunu söyledi. 

Mirani, siyasi partiler arasında diyalog geliştirildikten sonra çözüm tartışmalarının gelişebileceğine işaret etti.