KDP tanklarını Şengal’in Cidalê köyüne konuşlandırdı

KDP'nin Şengal'e götürdüğü tankları, Cidalê köyüne yerleştirdiği bildirildi.

KDP dün Rabia bölgesi üzerinden Şengal'e götürdüğü tanklardan 5'ini kentin doğusuna düşen Cidalê köyüne konuşlandırdığı bildirildi. Söz konusu köy KDP güçlerinin bulunduğu sınır köyü oluyor. Cidalê'den sonra ise Şengal Direniş Birlikleri'nin (YBŞ) mevzileri başlıyor. YBŞ savaşçıları da 12 Kasım 2016'da özgürleştirdikleri Xiyalê köyünde bulunuyor.

Öte yandan KDP'nin Şengal'e gönderdiği tanklardan 3'ünü ise Sinunê kasabasına konuşlandırdığı öğrenildi. Sinunê kasabası ise KDP'ye bağlı çetelerin 3 Mart'ta Êzidîlere ve YBŞ'ye yaptığı saldırıların ardından askeri bölge olarak kullanılıyor. 3 Mart saldırılarından sonra Sinunê'den çok sayıda Êzidî KDP'yi protesto etmek için Şengal dağına göç etmişti.

KDP istihbarat sorumlusu Mesrûr Barzani'nin Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eşzamanlı olarak ABD'ye yaptığı ziyaretin ardından Şengal'e güç takviyesinin yapılması dikkat çekiyor.

ABD'de bir düşünce kuruluşunda konuşan Barzani, "PKK kendi sorunlarını Kürdistan sınırlarının içerisine taşıyor. PKK, Şengal ve çevresinin yeniden imar edilmesi için destek olmuyor. PKK’nin Kürdistan yönetiminin egemenliğine saygı duymasını istiyoruz. PKK barış yoluyla Şengal’den çekilmeli" diyerek tehditler savurmuştu.

KDP Genel Başkanı Mesut Barzani'nin Şubat ayı sonunda Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından KDP'ye bağlı çeteler Şengal'in Xanesor ilçesinde Êzidîlere karşı saldırıya geçmişti. 25 Nisan'da ise Türk ordusu Şengal ile Rojava'ya hava saldırısı düzenlemişti. Saldırının ardından KDP, PKK'yi suçlamıştı.