Kerkük'te 'Nefes Al' kampanyasının startı verildi

Bir grup Kerküklü genç, kentlerini yeşillendirmek için "Nefes Al" ismiyle bir yıl içinde yüz bin fidan dikmek için kampanya başlattı. 

Kerküklü bir grup genç, Kerkük'ü yeşillendirmek için "Nefes Al" ismiyle bir yıl içinde yüz bin fidan dikmek için kampanya başlattı. Kampanyanın startını Endişa Kütüphanesi'nde veren gençler bir yıl içinde kente yüz bin fidan ekmeyi planladıkları projelerini kamuoyuna açıklayarak, destek çağrısında bulundu. Kürt, Arap ve Türkmen gençlerin başlattığı kampanya, üç dilli bir şekilde tanıtıldı. 

Projenin sorumlusu Mamoste Mihemed, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada herkesin Kerkük'ün yeraltı kaynaklarıyla ilgilendiğini ve yer üstünde yaşayan insanların, canlıların ve Kerkük'ün doğasının kimsenin umrunda olmadığını söyledi. Mihemed, "Bizler Kerküklü Kürt, Arap, Türkmen, Müslüman, Hırıstiyan, Şii ve Sunni gençleri olarak kentimizi yeşillendirmek için böyle bir proje başlattık. Projemiz hiçbir siyasi partinin programı ya da teşvikiyle olan bir şey değil. Bizler gençler Kerkük'ü yaşanılabilir bir kent yapma paydasında bir araya geldik" diye konuştu. 

Başlattıkları proje ile 2018 yılının ikinci ayına kadar kentte yüz bin fidan ekmeyi düşündüklerini kaydeden Mihemed, "Kerkük'te yapacağımız proje diğer çalışmalardan farklı olacak. Bu kez Kerkük halkının kendisini projenin sahibi yapacağız. Yani tek tek evlere giderek, halka size bir, iki ya da üç fidan vereceğiz sizler bunun bakımını üstlenir misiniz, diye soracağız. Kabul edildikten sonra bu fidanları onlara verip yıllık olarak takibini yapacağız. Projemiz kapsamında daha çok zeytin ve meyve ağaçlarının dikimine ağırlık vereceğiz. Çünkü Kerkük'ün iklimi bu meyve ağaçları için çok uygundur" dedi.

Kerküklü gençler projelerine destek çağrısını da bir sinevizyon gösterimi ile yaptı.