GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’lü aktivistler: KCK’nin ulusal birlik çağrısı tarihi bir çağrıdır

Kerküklü aktivistler Ethem Cuma ile Ramazan Sabır KCK’nin ulusal birlik çağrısına ilişkin “Kürtlerin ulusal birliğini sağlaması bütün sorunların çözümü olacaktır. KCK’nin yaptığı ulusal birlik çağrısını tarihsel bir çağrı olarak ele alıyoruz” dedi.

 

Bölgede yaşanan kaostan Kürtlerin ulusal birlik sağlaması ile güçlü çıkacağını söyleyen Ethem Cuma ile Ramazan Sabır, KDP’nin ulusal birlik tavrını doğru bulmadıklarını ANF’ye değerlendi.

Ortadoğu kaosunda Kürtlerin ulusal birlikle yaprak daha çok güçleneceğini söyleyen Kerküklü aktivist Ethem Cuma şunları söyledi: “Kürt ulusal kongresinin tarihsel bir rolü vardır. Bu dönemde siyasi taraflar arasında olan kriz, bölgede yaşanan kaos, Kürtler üzerine yoğun saldırılar olduğu bir dönemde ulusal kongreyi yapmak çok önemlidir.”

Güney Kürdistan’daki partiler arasında Kürt sorununu engelleyen ve ulusal birlikteliğinin oluşmasına engel koyanın KDP olduğunu söyleyen Cuma, “KDP ulusal birliğin sağlanmasını istemiyor. Neden olmasını istemiyor? KDP Kürdistan’da kendisi dışında hiçbir partinin olmasını istemiyor. ‘Kongre olacaksa benim denetimimde ve benim öncülüğümde, başkanlığımda olacaktır’ diyor. Kürt halkı KDP’nin söylediği tarzda ulusal kongreye gelmeyecektir. Kongre Kürt halkını bütününü kapsayan bir kongre olmalıdır” dedi.

KCK’nin yaptığı ulusal birlik çağrısını bütün siyasi partilerden bu çağrıya gelmelerini söyleyen Cuma son olarak şunları söyledi: “Kürdistan partilerine buradan çağrıda bulunuyorum. Ulusal kongreyi gerçekleştirmek için çaba için de olmalıdırlar. Çünkü ulusal birlik bu dönem kadar Kürtler için gerekli olmamıştı.”

KÜRTLER BİRLİK OLURLARSA BÜYÜK KAZANACAKLAR

Ulusal kongreyi tarihsel bir rolünün olduğunu söyleyen Ramazan Sabır ise şöyle konuştu: “Özellikle bu dönemde ulusal kongrenin gerçekleştirilmesine dair yapılan çağrıyı yerinde buluyoruz. Bu dönemde bölgede büyük değişimler yaşanmaktadır, biz bu değişimler karşısından Kürtlerin birlikteliğinin sağlayarak kazanırız. Bölgede ve dünyaya Kürtlerin güç olabilmesi için birliklerini oluşturmaktan başka seçenekleri yoktur.”

Güney Kürdistan hükümeti ve iktidarı dış devletlere bağlanmış olduğunu söyleyen Sabır “Bütün siyasi taraflar bölgede yaşanan değişimleri doğru ele alıp değerlendirmeleri gerekmektedir. Ulusal kongrenin yapılmaması demek Kürtlerin kazandıklarını tekrar elinde gideceğinin tehlikesinin var olması demektir. Ulusal kongreyle birlikte dört parça Kürdistan birleşecek ve uluslararası alanda dört parça Kürdistan’ın temsilini yapacaktır.

KCK’nin ulusal birlik çağrısı tarihsel bir çağrıdır. Bu çağrının arkasındayız. Kürtler arası birlik oluşursa Kürtlerin bölgede büyük kazanacak güç olacaktır” dedi.