Kürdistan'a taşınan 'mülteciler'e askeri eğitim veriliyor!

Türk devletinin, farklı ülkelerden taşıdığı mültecileri askeri eğitimlerden geçirdikten sonra, PKK’ye karşı operasyonlara katmayı planladığı öğrenildi.

“Mültecilere yardım” adı altında özel olarak seçilen gruplarla Kürdistan’daki demografik yapıyı değiştirmeye çalışan AKP rejiminin Kürdistan’ı askeri bir kışlaya çevirmek istediği belirtiliyor.

Alınan bilgilere göre Kürdistan’a yerleştirilen Afgan, Çeçen, Özbek ve Kırgızlardan yüzlercesi Erciş Askeri Tugayında eğitildi. Paramiliter gruplara dönüştürülmeye çalışılan bu kişilerin, PKK'ye karşı operasyonlara çıkarılmasının planlandığı belirtiliyor.

AKP rejimi, özel olarak seçtiği binlerce Afgan, Çeçen, Özbek ve Kırgızı Van'ın Erciş ilçesindeki TOKİ evlerine yerleştirmişti. Bunlardan yüzlercesi daha sonra Erciş’in Ulupamir köyüne taşındılar.

ANF'nin elde ettiği bilgilere göre, 20 ile 40 arası yaş grubundaki yaklaşık 200 Özbek, Afgan, İranlı ve Arap, Erciş Askeri Tugayında eğitiliyor.  Bu kişilerin her gün sabah saat 07:00'da Erciş Tugayına gittiği ve burada askeri eğitim gördükleri gözlemlendi.

Her sabah bu kişileri takip eden N.O. adlı bir bölge sakini, bunların Azerice, Farsça ve Arapça konuştuklarını söyledi.

N.O., bu kişilerin eğitimi sırasında Tugayın etrafının askerler tarafından çevrildiğini ve kimsenin Tugaya yaklaşmasına izin verilmediğini belirtti.