'Öcalan'ın özgürlüğü öncelikli ve vazgeçilmez talebimizdir'

Amed'de basın toplantısı düzenleyen DBP ve HDP, "Öcalan’ın özgürleşmesi Türkiye’de barış ve huzur ortamının tesisi için öncelikli ve vazgeçilmez talebimizdir" dedi.

Amed'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar ilçe örgütleri, Kürt Halk Önder, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. DBP İl Örgütü eş başkanları ile yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan DBP İlçe Yöneticisi Musa Yurtsever, Ortadoğu’da gün geçtikçe savaşın derinleştiğine işaret ederek, savaş ile birlikte küresel güçlerin bölgeyi yeniden dizayn etmeyi amaçladığını ifade etti.

'ERDOĞAN SAVAŞIN, ÖCALAN BARIŞIN TEMSİLCİSİ'

Yurtsever, bölge ve ülkede yaşananları '3. Dünya Savaşı' olarak nitelendirerek, AKP hükümeti ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın savaşın temsilcisi olduğunu belirtti. Savaş konsepti ile birlikte sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği kentlerde yaşanan ölümler ve Kürt siyasetçilerinin tutuklanmasına dikkati çeken Yurtsever, “Çözüm sürecinin baş aktörü Sayın Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı görüşmede, bu savaşın son bulmasına dönük görüşünü, kararlığını açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur” diye konuştu.

Yurtsever, Öcalan’ın çözüm kararlığı karşısında savaşın derinleştirildiğini, Öcalan’ın çözüm noktasında ısrarcı olduğunu, ancak tecridin ağırlaştırılarak karşılık verildiğini kaydetti.

AKP ve MHP’nin Öcalan’ı ortadan kaldırmak amacıyla işbirliği içerisinde olduğuna değinen Yurtsever, şunları ifade etti: “Bugün savaş ve katliamlar Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecridin sonucudur. Onun için toplumun arzu ettiği bir gelecek, ancak Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, ailesinin, avukatlarının ve siyasi heyetlerinin kendisi ile görüşünün sağlanması ve bundan daha önemli olan özgürlüğüne kavuşması ile başlatılabilir."

Yurtsever, Öcalan’ın Türkiye’de olası barışın teminatı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Tecridi kıralım özgürleşelim, özgür yarınları beraber inşa edelim’ şiarı ile Kürt siyasi hareketi, temsilciler, kurumları, bileşenleri ve bu ülkede barışta ısrarcı olanlar olarak, halkımız ile beraber Sayın Öcalan üzerindeki anlamsız, gereksiz ve toplumun hiçbir çıkarına hizmet etmeyen tecridin kaldırılması, Sayın Öcalan’ın özgürleşmesi Türkiye’de barış ve huzur ortamının tesisi için öncelikli ve vazgeçilmez talebimizdir."

Basın toplantısı, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları ve alkışlar ile sona erdi.