Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı, özgürlüğü sağlanmalı

DBP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Kadriye Özcanlı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını ve özgürlüğünün sağlanması gerektiğini belirtti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yenişehir ilçe örgütleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan aylardır haber alınamamasına ilişkin DBP ilçe binasında basın toplantısı yaptı. Toplantı nedeniyle, polisler parti binasının çevresini ablukaya aldı. Toplantıda konuşan DBP İlçe Eşbaşkanı Kadriye Özcanlı, küresel güçlerin Ortadoğu’yu çıkarları doğrultusunda yeniden dizayn etme çabalarının bölgeyi savaşa ve kanlı boğazlaşmaya sürüklediğini kaydetti. Özcanlı, bu durumun bölge halklarının tercihi olmadığını, küresel güçler adına gerici ve çağdışı gruplar tarafından yürütüldüğünü belirterek, AKP hükümetinin ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşanan savaş konseptinin temsilcileri olduğunu ifade etti.

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’la gönderdiği mesajı hatırlatan Özcanlı, AKP iktidarının cevabının savaşı derinleştirirek verdiğini söyledi. Özcanlı, “Kürdistan’da Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin, Yüksekova ve Silvan ilçelerini yakıp yıkarak Kürt halkına gözdağı vermek istenmiştir. Eşi görülmemiş vahşet Kürt halkının belleğinden silinmeyecek izler bırakmıştır. Bugün dahi devam eden saldırılar çerçevesinde HDP eş genel başkanları, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, KJA Sözcüsü Ayla Akat, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Selim Kurbanoğlu ve yüzlerce Kürt siyasetçi tutuklanmış, Kürdistan’daki belediyelere kayyumlar atanmış, STK’lar kapatılmıştır” dedi.

Huzurun Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıyla sağlanacağına dikkat çeken Özcanlı, “Bugünkü savaş ve katliamlar Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecridin bir sonucudur. Onun için, toplumun arzu ettiği bir gelecek, ancak Sayın Öcalan, üzerindeki tecridin kaldırılması, avukatlarının ve siyasi ve heyetlerin kendisi ile görüşmelerinin sağlanması ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması ile mümkündür” diye konuştu.