PADÊ’den Êzî bayramı mesajı

Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ) yönetim kurulu, başta Êzidî halkı olmak üzere tüm insanlığın Êzî bayramını kutladı.

PADÊ yönetim kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak Şengal halkının Êzî bayramını kutladı. Açıklamada “Bir kutsal orucumuzu daha tuttuk ve oruç ardından da bayramımızı kutluyoruz. Tüm halkımız ve çalışanlarımızın kutsal Êzî bayramını kutluyor ve halkımız ve tüm insanlık için özgür ve demokratik bir gelecek temenni ediyoruz” denildi.

ŞENGAL’DEKİ SİSTEMİ GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR

Şengal’de halk tarafından kurulan kurum ve örgütlenmelere de dikkat çekilen PADÊ açıklamasında “Aynı zamanda Şengal’de oluşturulan sistemi güçlendirmemiz gerekmektedir. Êzidîlere ait birçok kurum ve örgütlenme kuruldu ve oluşturuldu. Bu temelde Şengal dışında kalan halkımızı da Şengal’e davet ediyoruz. Herkes gelip demokratik sistem içerisinde yerini almalı ve demokratik özerk sistemimizi hep birlikte kurmalıyız.” denildi. 

OYUN VE KOMPLOLARA KARŞI DUYARLILIK ÇAĞRISI

PADÊ açıklamasında Êzidî halkına tüm oyun ve komplolara karşı duyarlılık çağrısı yapıldı:

“Kuşkusuz halkımız üzerinde planlar vardır ve oyunlar oynanmaktadır. Halkımızın bu konularda duyarlı olmasını ümit ediyor, tüm yurtsever ve acılı halkımıza düşmana hizmet eden yayın organlarının propagandalarına kulak vermeme çağrısında bulunuyoruz. Halkımız gerçeklerin takipçisi olmalı ve dini, toplumsal ve ulusal değerlerini her zaman korumalıdır. Bu bayramın toplumsal bir barışa vesile olmasını, savaşların sona ermesini ve bölgede yaşayan halkların huzurlu ve mutlu bir yaşama kavuşmasını ümit ediyoruz. Tüm günlerimizin bayram sevinci ve mutluluğuyla dolu olmasını temenni ediyoruz.”