Qamişlo: Savaş cephesindeki kardeşlik topluma da yansıyacak

Fırat’ın Gazabı Hamlesi bünyesinde savaş cephesinde yer alan Süryani Askeri Meclisi Üyesi Aron Qamişlo, “Hamleye katılan diğer halkların savaşçılarıyla yan yana sırt sırta birlikte güven içinde DAİŞ’e karşı savaşıyoruz” dedi.

ANF’ye konuşan Süryani Askeri Meclisi Üyesi Aron Qamişlo, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin Fırat kırsalının her gün DAİŞ çetelerinden temizlenmesiyle devam ederek adım adım ilerlediğini dile getirdi.

Hamlenin bu aşamasında da Rojava ve Kuzey Suriye’de yaşayan halklardan savaşçıların özgün tabur ve savaşçılarıyla savaş cephesinde yerlerini alıyor. Bu özgün örgütlenmelerden biriside Süryani Askeri Meclis ve savaşçıları.

Savaş savaş cephesinde Süryani Askeri Meclisi savaşçılarının komutanlığını yürüten Aron Qamişlo hamleye katılım ve savaş cephesini şöyle değerlendirdi: “Bizler bu toprakların eski halklarındanız. Bu topraklarda diğer halklarla kardeşçe yaşadık. Süryani Askeri Meclisi ve savaşçıları Rakka hamlesinde başından bu yana yer alıyor. Başladığı tarihten bugüne kadar Rakka kırsalının önemli bir kesimi DAİŞ çetelerinden temizlendi. Alanda yaşayan halk özgürlüğüne kavuştu. Hamleye katılan diğer halkların savaşçılarıyla yan yana sırt sırta birlikte güven içinde birlikte DAİŞ’e karşı savaşıyoruz. Birlikte ne kadar savaş içerisinde yer alırsak o kadar kardeşliğimizde güçleniyor. Rakka’yı kurtaracağımıza inancımız tam. DAİŞ çeteleri hamle karşısında direnemiyor.”

Savaşın toplumdaki kardeşliği daha da güçlendireceğini söyleyen Qamişlo “Rojava’da yaşayan halklar bu hamlede birlikte yan yana yer alıyor. Kardeşlik burada daha güçleniyor. Eskiden nasıl kardeşçe hem bu topraklarda hem de Mezopotamya’da birlikte yaşadıysak şimdi de daha güçlü yaşayacağız. Sırtımızı birbirimize vererek. Savaş cephesindeki kardeşlik normal yaşamda da daha güçlenecek” dedi.