GÖRÜNTÜLÜ

QSD savaşçıları: Rakka’yı kuşatacak ve özgürleştireceğiz

Fırat’ın Gazabı Hamlesi'nde yer alan savaşçılar “Özgürleştirme hamlesinin ikinci aşaması kapsamında Rakka’nın batısını tümden DAİŞ çetelerinden temizlemeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Fırat’ın Gazabı Hamlesinde yer alan savaşçılar ANF’ye konuştu. Savaşçılar Fırat’ın Gazabı Hamlesi kapsamında Rakka’nın batısını DAİŞ çetelerinden temizleyerek kenti kuşatmaya alacaklarını ifade etti.

QSD savaşçısı Yusuf Yusuf: Hamlemiz Rakka’yı kuşatma ve DAIŞ çetelerinden kurtarmak için başladı. Rakka kenti 2 yılı aşkın bir süredir DAIŞ çetelerinin işgali altındaydı. Ancak uluslararası toplum bu duruma sessiz kaldı. Halkımız ve kentimiz ölüme terk edildi.

Güçlerimiz, birçok defa DAIŞ çetelerine karşı operasyonlar geliştirmiş ve Suriye’nin birçok bölgesini çetelerden kurtararak özgürleştirmiştir. Ancak buna rağmen güçlerimizin gerçekleştirdiği operasyonlara uluslararası hiçbir destek gelmemiştir.

Başta Türk devleti olmak üzere birçok kötü niyetli çevre bu duruma ek olarak güçlerimize karşı kara propaganda yürütmüştür. Ve Suriye halklarını karşı karşıya getirmeye çalışmıştır. Operasyonda yer alan güçlerimiz Kürt, Arap, Süryani ve Türkmen halklarındandır. Yani Suriye’nin bütün zenginliğini burada görebelirsiniz.

QSD çatısı altında olup da hamleye katılamayan güçler, savunma hatlarında yer aldıkları için gelemedi. Ve bulundukları yerde topraklarımızı işgalci Türk devleti, DAİŞ, Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) çetelerine karşı korumaya devam etmektedirler.

Biz QSD olarak Rakka’yı kuşatacağımızın ve kısa sürede de kentimizi ve topraklarımızı DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştiriceğimizi belirtiriyoruz.

QSD savaşçısı Mihemmed El Cadir: 5 Kasım günü başlattığımız Rakka’yı kuşatma ve Özgürleştirme hamlesinde ikinci aşamaya geçtik. İkinci aşama kapsamında şu ana kadar birçok köy ve mezrayı DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştirdik.

Özgürleştirme hamlesinin ikinci aşaması kapsamında Rakka’nın batısını tümden DAİŞ çetelerinden temizlemeyi hedefliyoruz. Ancak sivillerin can güvenliği bizim için esas olduğu için çok dikkatli davranıyor ve operasyonlarımızı özenle yürütüyoruz.

QSD savaşçıları olarak uluslararası tüm yasaları uygulamak için azami gayret gösteriyoruz. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Amacımız işgal altındaki tüm Suriye topraklarını DAİŞ, El Nusra, Ehrar El Şam, Sultan Murat Tugayı vb. çete gruplarından temizlemek. Suriye topraklarından tüm işgalcileri söküp atacağız. Zafer QSD’nin ve Suriye halklarının olacak.