GÖRÜNTÜLÜ

Rakka hamlesinde onlarca sivil özgürleştirildi

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası’nın 5 Kasım günü başlattığı ‘Fırat’ın Gazabı Hamlesi'nin 2. aşaması kapsamında sürdürdüğü operasyonlarda çok sayıda sivil özgürleştirildi.

 

Fırat'ın Gazabı savaşçıları, yoğun hazırlık sonucunda 10 Aralık günü 2 kol şeklinde Rakka'yı Özgürleştirme Hamlesi'nin ikinci aşamasına başladı. Savaşçılar hazırladıkları plan çerçevesinde ilerlemeye devam ediyor.

Sivillerin zarar görmemesi için, hamle savaşçıları büyük bir hassasiyet ile hareket ederek, şu ana kadar operasyonun ilk 7 gününde, 27 köy ile onlarca mezra ve birçok stratejik tepe ile onlarca noktayı özgürleştirildi.

Çatışmalar ve hava saldırılarında en az 54 çete üyesi öldürülürken, 5 çete esir alındı. Hamle kapsamında özgürleştirilen alanlardaki siviller ise QSD güçlerine sevgi gösterisinde bulunuyor.

Özgürleştirilen köy, mezra ve tepelerdeki mayın ve tuzaklar QSD’nin uzman ekiplerince temizlendikten sonra köylüler güvenli ve çok hızlı bir şekilde evlerine yerleştiriliyor.

Öte yandan Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının başlattığı Rakka’yı özgürleştirme hamlesinin 2. aşaması kapsamında sürdürdüğü operasyonlarda dün ise Borsincar Şemali, Borsincar Cenubî, Sehba, Ebu Galat ve Hacî Sileman köylerini DAİŞ çetelerinden kurtardı.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası savaşçılarının özgürleştirdiği alanlarda DAİŞ çetelerinden kurtarılan Rakka’lı siviller ANF objektif ve kameralarına yansıdı...