Reis’in gizli çetesi

Ortaya çıkan bazı fotoğraflar Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Orta Asya ve Kafkaslardaki devşirmelerle yeni bir çete kurduğunu gösteriyor.

İki yıl önce Cephet El Ekrad daha sonra Devrimciler Ordusu Halep çevresinde, özellikle de Şehba’da Türkistan ve Orta Asya’dan getirilen savaşçıların savaştırıldığını açıklamıştı. Suriye’de savaştırılan bu kişiler daha sonra Sultan Murad çetesi içinde Cerablus’a kaydırıldı. DAİŞ tarafından Cerablus Türk ordusu ve çetelerine bırakıldıktan sonra bu kişilerin aileleri de Cerablus’a yerleştirildi.

Son günlerde bu kişilerden bazılarının fotoğrafları bu kez Türk ordusuna ait Komando kıyafetleriyle dolaşmaya başladı. Fotoğrafları Türk ordu kıyafetleriyle dolaşın çok sayıda Orta Asya’dan Türk’ün dağ komando taburlarında yer aldığı ortaya çıktı.

SUSLUHAN KORKMAZ KİM?

Fotoğraflara ortaya çıkan kişilerden biri Susluhan Korkmaz adındaki biri. Korkmaz’ın Kürdistan’ın birçok yerinde dağ komando kıyafeti ile çektiği fotoğrafları var. Korkmaz’ın bazı fotoğrafları Kürdistan dağlarında çekilmiş, bazıları da geçen sene Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak, Gever’de sürdürülen öz yönetim direnişine sahne olan kentlerde çekilmiş gibi. Muş’tan bile paylaşımı var.

Korkmaz, kendisini "Kyrgyz asıllı ama Ankara’da büyüme" olarak tanıtıyor. "Kyrgyz Turkish Manas University Devlet Konservatuvarı" bölümünde okumuş.

Korkmaz’ın Ankara’da çekilmiş fotoğrafları daha çok Gölbaşı bölgesine benziyor. Bu da önceki yıllarda Özel Harp Dairesi’ne bağlı Özel Tim eğitimlerinden geçtiğini gösteriyor.

TABUR VE TAKIMLAR OLUŞTURULMUŞ!

Susluhan Korkmaz’ın içinde olduğu bazı fotoğraflar ise komando tabur ve takımları düzeyindedir. Fotoğraflardakilerin çoğu da kendisi gibi orta Asyalı ya da Doğu Türkistanlı. Korkmaz’a ait fotoğraflardan biri dağlık bir alanda çekilmiş. Tabur olarak namaz kılıyorlar. Bir diğer foto ile 3. Komando Tabur merkezinde çekilmiş. Susluhan Korkmaz’ın yanı sıra bu kişilerden adı ortaya çıkan bir diğer kişi ise İzettullah Özoglu’dir. Özoglu’da Susluhan gibi gibi bir özel kuvvet elemanı.

Susluhan ile adı aynı olan Cemil ve İbrahim Korkmaz adında iki kişi daha var. Susluhan ile akraba bağları olduğu sanılıyor.

KREDİ KARTLARI VE BELGE!

Cemil Korkmaz’a ait Komando Uzman Erbaş aday başvuru formu ile birlikte başvuru için yapılan sağlık kontrolü belgesi de var.

Cemil Korkmaz’a ait belgede 54685371122 TC Kimlik numarası de yer alıyor. Cemil Korkmaz adına Uzman Erbaş adayı olarak düzenlenen bu belge, K. K. Per. İşlem Daire Başkanlığı’ndan verilmiş.

Bir diğer fotoğrafta ise Cemil Korkmaz’a ait Yapı Kredi, Garanti ve Ziraat Bankası’na ait kredi kartlarının olduğu görülüyor.

REİS’İN SAKLI ÇETESİ

Kürdistan’daki ve Suriye’de savaştırılan Doğu Türkistan, Kırgızistanlı komando tabur, takımlarıyla Erdoğan’ın gizli çeteler oluşturduğu da ortaya çıkıyor. Türki cumhuriyetler ile Moğolistan ve Doğu Türkistan’da Türkiye severlik, milliyetçilik duyguları Fetullah Gülen’in lise, dershane ve eğitim kurumları ile Kazakistan’daki Ahmet Yasevi, Kazak Türk Üniversitesi, Kırgızistan Türkiye Üniversitesi ile başlamıştı. Gülen kurumlarından geçtikten sonra bunların büyük bir çoğunluğu Türkiye’de okumak için aktarıldı. Şimdi Türk çetelerinde yer alan bu kişilerin hepsi o lise, dershanelerde eğitim görmüş kişilerdir.