Serhat ve Botan’daki gerillalara kutlama mesajı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı son dönemlerde Türk ordusuna vurdukları darbeden dolayı Serhat ve Botan eyaletlerindeki gerillaları kutladı.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Serhat ve Botan Eyalet komutanlıklarına yazılı bir kutlama mesajı gönderdi.

Merkez Karargah Komutanlığı mesajında şöyle deniliyor:

SERHAT EYALET KOMUTANLIĞI’NA

11 Mayıs günü sabah saatlerinde, Türk ordusunun yüksek bir teknoloji desteği ile Tendürek alanında gerçekleştirdiği operasyona karşı, alandaki gerilla güçlerinizin etkili ve ezici bir biçimde darbe vurarak, operasyon güçlerini kırıma uğratması, AKP ve MHP ittifakının, Kürt halkına karşı geliştirdiği düşmanlık ve soykırım politikalarına karşı verilmiş ciddi bir cevaptır. Bu başarılı direniş ve eylem tarzından dolayı komutanlığınızı ve komutanlığınız şahsında bu anlamlı direnişte yer alan, emeği geçen tüm komuta ve savaşçıları kutluyor, başarılarının devamını bekliyoruz.

Ayrıca 11 Mayıs günü, Şehit Eylem Sabotaj Timi tarafından gerçekleştirilen başarılı eyleminden dolayı da Şehit Eylem Timini kutluyor, kendilerini selamlıyoruz.

2017 yılı bahar hamlesel çıkışını bu biçimde gerçekleştiren tüm güçlerinizi selamlıyor, sizlere üstün başarılar diliyoruz.

BOTAN SAHA KOMUTANLIĞI’NA

Besta’da, Deriyê Sêva alanında bulunan düşman güçlerine karşı, 13 Mayıs günü gerçekleşen 2 ayrı tepeye yapılan eylemde; herhangi bir kayıp vermeden yüksek bir saldırı ruhuyla düşmana ezici bir darbenin vurulmuş olması ve silah kaldırılması bu eylemin başarı düzeyini gösteriyor. Bu eylemin hazırlanmasında rolü olan ve eyleme katılan tüm komuta ve savaşçıları bu başarılarından dolayı kutluyor ve üstün başarı dileklerimizi iletiyoruz."