GÖRÜNTÜLÜ

‘Şimdi özgürüz nasıl yaşayacağımıza kendimiz karar vereceğiz’

Fırat’ın Gazabı Hamlesi devam ederken Rakka kırsalında DAİŞ çetelerinin zulmünden kurtulan halk kendilerini özgürleştiren Fırat’ın Gazabı savaşçılarına şükranlarını evlerini açıp çay ve yemek vererek sunuyor.

DAİŞ çetelerinin hayatlarının her alanına karıştıklarını belirterek konuşmasına devam eden Hammud Awadi, üç yıldan fazla bir zamandır kendi topraklarında istedikleri gibi yaşayamadıklarını dile getirdi.

“Erkekler ve kadınlar onların isteğine göre yaşamak zorunda kaldılar. Erkeklerin sakallarına sigaralarına karışıp yasak koydular, TV izleyemiyorduk. Yaşantımız sadece köyümüz kadardı. Rakka’ya ihtiyaçlarımızı gidermeye gidemiyorduk. Altı ay olmuş Rakka’ya gidemedim. Kadınlarımız onların zorlamaları yüzünden tek siyah elbise giyiyorlardı” diyen Awadi, şimdi özgür olduklarını ve kendi yaşantılarını kendilerinin belirleyeceklerinin vurgusunu yaparak özgürlük savaşçılarına şükran olduklarını belirtti.

Özgürlük savaşçılarına hizmet etmek büyük bir mutluluk diyen Hammud ekmek ve sularının savaşçılara helal olmasını diledi.