Şırnak TSO başkanı kent vekillerini değiştirdi!

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (ŞTSO) Osman Geliş’in twiter hesabından HDP’nin 4 milletvekili çıkardığı Şırnak için AKP Konya Milletvekili kent milletvekili olarak göstererek skandal bir paylaşıma imza attı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (ŞTSO) Osman Geliş, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Halil Açar, Şoförler Odası Başkanı Muhyettin Caner ve AKP İl Başkanı Mehmet Taşın’ın oluşturduğu grup tarafından dün Ankara'da Maliye Başkanı Naci Ağbal, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ile yapılan ziyaret ardından yapılan paylaşım dikkat çekti. Bir dönem Ahmet Davutoğlu’nun gündeme getirdiği ve milletvekili çıkaramadıkları Kürt kentlerine milletvekili atayacaklarına dönük açıklamalarının ardından dün sözde Şırnak’taki sivil toplum kuruluşlarını temsilen AKP’li bakan ve milletvekilleri ile yapılan görüşmenin ardından kendisini yeniden dışa vurdu. 

ŞTSO Başkanı Osman Geliş’in kendi twiter hesabından görüşmelere ilişkin yaptığı paylaşımda HDP’nin yüzde 85 gibi yüksek bir oy oranıyla 4 olan kent milletvekillerinin hepsini almasına karşın AKP’nin Konya Milletvekili olan Abdullah Ağralı’yı Şırnak milletvekili olarak gösterdi. Kentteki sivil toplum örgütleri ve Şırnaklılar tarafından saygısızlık olarak değerlendirilen ve büyük bir tepki gösterilen paylaşımın ardından ŞTSO Geliş paylaşımını sildi. Ardından gelen tepkiler üzerine yenileyerek yeniden paylaştı. 

Geliş, sosyal medya hesabından AKP'nin hiç milletvekili çıkaramadığı 3 ilden biri olan Şırnak'a, AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı'ya ilişkin şöyle paylaşımda bulundu: "Şırnak Milletvekilimiz Sn. Abdullah Ağralı STK temsilcilerimizle beraber, Maliye Bakanımız Sn. Naci Ağbal'ı ziyaret ederek esnaf ve iş camiamızın sorun ve taleplerini ilettik. Sn. bakanımıza ve Sn. milletvekilimize yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz."