GÖRÜNTÜLÜ

‘Soğuklara karşı Nusaybin halkı ile dayanışmayı büyütelim’

Nusaybin’de son günlerde büyük bir yıkım çalışması başlatıldığını söyleyen Nusaybin eski belediye Eş Başkanı Kaya, kış ile birlikte Nusaybin’e kışlık malzeme yardımı çağrısında bulundu.

 

Nusaybin’de aylarca devam eden saldırıların ardından, öz yönetim direnişlerinin yaşandığı Kanika, Fırat, Yenişehir, Abdulkadirpaşa ve Newroz mahallelerini tel örgülerle kapatan devlet güçleri bu mahallelerde büyük bir yıkım çalışması başlatırken, sağlam kalan evleri de yıkıyor. 

Nusaybin’deki son duruma ilişkin ANF’ye bilgi veren Nusaybin eski Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, kış ile birlikte Nusaybin’e yardım için dayanışmanın büyütülmesini de istedi. 

‘DEVLET YAKIP YIKMAYA DEVAM EDİYOR’

Nusaybin’de aylar süren saldırıların ardından, öz yönetim mahallelerinin tel örgülerle kapatıldığını belirten Kaya, son günlerde ise büyük bir yıkım başladığını aktardı. 

Kaya, devletin Nusaybin’i yakıp yıkmaya devam ettiğine dikkat çekerek, sağlam kalan evlerin de devlet güçleri tarafından yıkıldığını söyledi. Nusaybin, halkının evlerine dönme isteğine kulaklarını tıkayan devletin Nusaybin’i topyekün yok etme planını devreye soktuğunu hatırlatan Kaya, Nusaybin halkının yok etme planına direneceğini vurguladı. 

‘HALK KONUT İSTEMİYOR’

Devletin Nusaybin halkını kendi konutlarına hapsetmek istediğini paylaşan Kaya, Nusaybin halkının konutlara gitmeyi kabul etmediğini ve bunun için binlerce dilekçenin ilgili yetkililere verildiğini aktardı. 

Kaya, Nusaybin halkının evlerini istediğini ifade ederek, “Ancak devlet Nusaybin halkının evlerini yakıp yıkıyor. Sağlam olan evler de yıkılıyor, tam bir talan uygulanıyor” dedi. 

‘KIŞ GELDİ, YARDIMLAR YETERSİZ’

Kış ayları ile birlikte Nusaybin halkı ile dayanışmanın büyütülmesini de isteyen Kaya, yardımların yetersiz olduğuna vurgu yaptı. Mardin halkını yardım çabasının çok önemli olduğunu ancak yetmediğini dile getiren Kaya, kış ile birlikte kışlık malzeme yardımının yapılmasını istedi. Nusaybin halkının soba, battaniye ve her türlü kışlık yakacak ihtiyacının olduğunu anlatan Kaya, Kürdistan halkının bu çerçevede yardımlarını beklediklerini ifade etti.