Stockholm'de AKP faşizmi protesto edildi

AKP/Saray’ın Kürt halkına yönelik sürdürdüğü siyasi soykırım operasyonları İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (KCDK-E) çağrısı üzerine gerçekleştirilen eylem, saat 13.00 sularında Stockholm kent merkezindeki meydanda yapıldı.

“Türkiye'nin faşist sultanı halkın seçtiklerini hapsediyor, Kürdistan'ı bombalıyor”, “Soykırımcı Türkiye ve DAİŞ”, “Basın özgürlüğü, barış ve demokrasi Erdoğan'ın faşist partisi için hiçbir şey değil”, “Türk İşgalini durdur”, “Türk devleti Rojava'dan defol” yazılı döviz ve pankartlar ile PKK, YPG/YPJ bayraklarının taşındığı gösteri devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başladı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ayşe Göktepe, AKP rejimi ve Türk devletinin Kürtlere yönelik en kapsamlı ve vahşi saldırısını başlattığını, Türkiye'de Kürt yerleşim birimleri yerle bir edilirken, Erdoğan'ın sınırları aşarak Rojava ve Güney Kürdistan'da katliamlar yaptığını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit ve HDP'ye yönelik tutuklama ve saldırılara da değinen Göktepe, Kürt halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi'nin faşist Erdoğan rejiminin saldırılarını boşa çıkaracağını vurguladı. Uluslararası güçlere AKP'nin soykırım operasyonlarına karşı çıkma ve Kürt halkı ile dayanışmayı yükseltme çağrısı yaptı.

Eylem AKP rejimi ve Türk devletinin katliamlarını kınayan sloganlar ile son buldu.