Tendürek bilançosu açıklandı: 37 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı’nın Tendürek dağında Türk ordusuna vurulan darbenin bilançosunu açıkladı.

HPG-BİM açıklamasında, Tendürek’te bir Kobra helikopterin de imha edildiği belirtildi.

YJA-STAR gerillalarının düzenlediği bir eylemde ise, operasyon koordinesi bir Yarbay ve 1 Albay’ın öldürüldükleri açıklandı.

Operasyon ve çatışmalar sonucunda bir gerillanın yaşamını yitirdiği, bir grup gerilla ile bağlantının koptuğu aktarıldı.

HPG-BİM açıklamasının açıkladığı Tendürek bilançosu şöyle:

37 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 1 KOBRA İMHA EDİLDİ

10 Mayıs günü saat 17.00’de TC ordusu Ağrı’nın Tendürek alanına bağlı Şehit Remzi mıntıkasını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. 11 Mayıs günü sabah saatlerinde insansız hava araçlarının desteğinde Skorsky tipi helikopterler indirmeler yaparak alanda bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz 11 Mayıs günü saat 14.00 - 15.00 arasında operasyonun bir koluna yönelik 2 ayrı yerden eylem gerçekleştirmiştir. Bu kolda bulunan askerlerin tümü öldürülmüştür. Aynı zamanda müdahaleye gelmeye çalışan askerler de güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuş ve burada da çok sayıda asker öldürülmüştür.  Eylemlerden sonra TC ordusu alanı obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Ayrıca Kobra tipi helikopterler de alanı vurmuştur. Güçlerimiz ağır silahlarla Kobra helikopterleri vurmuştur. Yapılan etkili vuruşlar sonucunda 2 Kobra helikopter darbe almış ve bu Kobra helikopterlerden biri Xarıkê köyü ve Deşta Bazid arasında düşüp imha olmuştur. Burada 2 helikopter pilotu ölmüştür. TC ordusu ölü ve yaralılarını gece saatlerinde Bazîd(Doğubeyazıt) ilçesine kaldırırken arazide arama tarama faaliyetlerini durdurmuştur.

Gerçekleştirilen bu eylemlerde 2’si helikopter pilotu olmak üzere toplam 37 asker öldürülürken 10’larca asker de yaralanmıştır. Operasyonda bir grup arkadaşımız ile bağlantı sağlanamazken 1 arkadaşımız ağır yaralanmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştür. Alandaki operasyon çoğunlukla geri çekilirken alanda gizli birlikler konumlanmıştır.

OPERASYON KOORDİNESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Tendürek operasyonu kapsamında; 10 Mayıs günü saat 12.00’de Ağrı’nın Tendürek alanında bulunan Gulizerkê karakolu ve Tepê Zorava arasında YJA Star güçlerimiz Reo tipi bir askeri araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmişti. Bu eylemde araç içinde Tendürek operasyonunun koordinesi olan 1 Yarbay ve 1 Binbaşının öldüğü bilgisi tarafımızca netleştirilmiştir.