‘Türk devletinin işgaline karşı QSD’ye katılıp ülkemizi savunalım’

Arap Vatan Konseyi Gençlik Bürosu yönetimi üyesi Yahya Naif Mahmut, başta Arap gençleri olmak üzere tüm Suriye gençlerini Türk devletinin işgaline karşı QSD saflarında direnişe davet etti.

Türk devletinin 24 Ağustos’ta Cerablus’a girişle başlattığı ve giderek genişletip Minbic’e de saldırmaya başladığı Kuzey Suriye ve Rojava topraklarına dönük işgal hareketine karşı Arap gençlerinin tepkisi giderek artıyor. Arap toplumunun geleceğini demokratik federal bir Suriye’de gören gençler bir yandan kendi rengiyle federasyon çalışmalarına katılırken, diğer yandan da birçok şekilde Türk devletinin Kuzey Suriye’ye dönük işgal hareketine tepkilerini gösteriyor.

Rojava Demokratik Özerk Yönetimi bünyesinde örgütlenen Arap Vatan Konseyi Gençlik Bürosu yönetimi üyesi Yahya Mahmut ajansımıza Türk devletinin işgal hareketini değerlendirerek, “Suriye’nin bütünlüğü içerisinde demokratik bir biçimde yaşamak istiyoruz. Türk devletini iyi tanıyoruz. Türkiye’nin işgali Suriye halklarının kardeşliğine karşı geliştirilmiştir” dedi.

‘İSKENDERUN MESELESİNE BENZİYOR’

Değerlendirmesine Türk devletinin Kuzey Suriye ve Rojava Kürdistan topraklarına dönük geliştirdiği işgal hareketini kınayarak başlayan Yahya Naif Mahmut şunları belirtti: “Türkiye’nin Cerablus’u işgali İskenderun meselesini aklımıza getiriyor. Türk devleti Osmanlının eski tarihini geri döndürmek istiyor. Biz Suriyeli gençler olarak bu konunun farkındayız. Türk devletinin bu işgal hareketinin gerçeği budur.”

‘TÜRK DEVLETİ HALKLARIN KARDEŞLİĞİNE KARŞI’

Suriyeli gençler olarak Türkiye’nin bu işgal hareketine karşı silahlı ve düşünsel olarak cevap vermeye hazır olduklarını ifade eden Yahya Naif Mahmut devamla şunları söyledi: “Ben bütün özellikle Cerablus ve Minbic’de yaşayanlar olmak üzere tüm Rojavalı ve Suriyeli gençleri bu işgal karşısında duyarlı olmaya çağırıyorum. Suriyeli gençler olarak Türkiye’nin bu işgal hareketine karşı savaşmalıyız ve topraklarımızda ilerlemesine izin vermemeliyiz.

Hangi devlet olursa olsun topraklarımıza girmesini işgal olarak değerlendiriyoruz ve kabul etmiyoruz. Türk devletinin işgaline karşı kimse çaresiz eli kolu bağlı kalmamalı. Türk devletinin işgali demokratik ulusun kurulması ve halkların demokratik bir biçimde yaşaması önünde engeldir. Türk devleti halkların kardeşliğine karşıdır. Biz fedai bir ruhla bu işgali kınıyoruz.”

‘KİMSE BİZE NASIL YAŞAMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEMEZ’

“Hiçbir işgale karşı sessiz kalmayacak ve kimsenin topraklarımızı işgal etmesine izin vermeyeceğiz” diyen Yahya Naif Mahmut Suriye halklarından gençler olarak Türk devlet gerçeğini iyi tanıdıklarını söyledi. Mahmut, “Ne Türk devleti ne de hiç kimse bize nasıl yaşayacağımızı söyleyemez. Suriye halklarının birlikte demokratik bir biçimde yaşayıp topraklarını savunabilir. Biz Türkiye’nin bu işgal hareketine karşı durmalı ve devrimimize sahip çıkmalıyız. Kimsenin bize nasıl yaşamamız gerektiğini söylemesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

‘İŞGALE VE TERÖRE SON VERMELİYİZ’

Başta Arap gençleri olmak üzere tüm Suriye gençlerini Türk devletinin işgaline karşı topraklarını, onurunu ve yaşamını savunmak için QSD saflarına davet eden Yahya Naif Mahmut şunları söyledi: “Çünkü QSD güçleri tüm Suriye halklarının el ele vererek ülkesini, yaşamını savunabilmek, her türlü saldırıya karşı durabilmek için kurdukları bir güç. Bütün gençlere ve halklara çağrımız el ele verip QSD’yi büyütmektir. QSD’yi büyütüp hem Türk devletinin ülkemizi işgaline hem de teröre son vermeliyiz.”