Türk Ordusunun Rojava’ya saldırıları sürüyor

Türk Ordusunun Rojava topraklarına yönelik saldırılarının şiddeti giderek artmaktadır. YPG saldırılara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

YPG Basın Merkezi,  Türk Ordusunun 18 Aralık günü Kobanê’nin batı ve doğu sınırlarına yönelik  farklı saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu.

YPG açıklamasında, şu bilgiler verildi:

Türk ordusu bugün sabah saatlerinde Kobanê’nin doğusunda bulunan Yabse, Kuran, Tilxandrê ve Kurtek köylerini hedef alarak, ferdi ve ağır silahlarla halkın malına ve güçlerimizin mevziilerine rastgele ateş açmıştır.

Aynı gün akşama doğru Türk ordusunun insansız keşif uçağı, Kobanê’nin sınırında ve Ziyaret köyü üzerinde gezerek güçlerimizin bulunduğu mevziileri tespit etmeye çalışmıştır.

Türk Ordusu aynı gece saat 23.00 ile 24.00 saatleri arasında Kobanê’nin batısında bulunan Sitefke ve TilŞair köylerine yönelik ağır silahlarla saldırmıştır.

El Nusra ve Suriye Koalisyonu’na bağlı çetelerin saldırıları devam etmektedir. Çeteler, 18 Aralık günü öğle saatlerinde Efrin’in Şerewa ilçesine bağlı Başemrê köyüne yönelik ağır silahlarla saldırmışlardır. Güçlerimiz,  çetelerin saldırılarına karşı aynı şiddetlikte cevap vermiştir.