Yenişehir Belediyesi’nde bir kayyum klasiği

8 Aralık tarihinde Yenişehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel, başa geldiği gibi fikirdaşlarını aratmayacak pratikleri sergiledi.

15 Temmuz darbe girişimi ardından AKP/Saray iktidarının OHAL ve KHK’lere dayanarak gerçekleştirdiği sivil darbe ve beraberinde gelen yeni düzen sonucunda 8 Aralık tarihinde Yenişehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel, başa geldiği gibi fikirdaşlarını aratmayacak pratikleri sergiledi.

Atandığı günden bu yana hukuksuzluklara imza atan Yenişehir Belediyesi Kayyumunun icraatlarına ilişkin ANF’ye bilgi veren belediye çalışanları şunları söyledi:

ÇALIŞANLAR SOĞUKTA BEKLETİLİYOR

“Başa geldiği ilk günden bu yana belediye çalışanları üzerinde psikolojik baskı uygulayarak yıldırmaya dönük politikalar izleyen Özel, beraberinde getirdiği onlarca polisi belediyenin her katına yerleştirmiş durumda. Uzun namlulu silahlarla katlarda dolaşan polisler bakışları ve söylemleriyle belediye çalışanlarını kışkırtmanın yanı sıra sabah saatlerinde binaya girmek isteyen çalışanları X-ray cihazından geçirdikten sonra uzun aramalara tabi tutup soğuk havaya rağmen uzun saatler belediye kapısında bekletiyor.

BİR KATI TAMAMEN BOŞALTIP, ÇALIŞANLARI KÜÇÜK ODALARA HAPSETTİ

Yine güvenlik gerekçesi ile belediye binasının 3. katındaki odaları tamamen boşalttırarak bu katı kendi hizmetine ayıran Özmen, belediyeye girip çıkarken çalışanları kolaçan etmek amacıyla bu kattaki tüm çalışanları alt katlardaki küçük odalarda çalışmaya mecbur bırakmış durumda.

İŞTEN ÇIKARMALAR İÇİN YENİ LİSTELER HAZIRLANDI

Belediye bünyesindeki 20 çalışanı işten çıkaran ve çıkarımlar için liste hazırlatan Özel,  belediye bünyesindeki kafeteryayı kapattırıp çay ocaklarından birini de ücretli hale getirdi.

Her fırsatta belediyedeki Stajyerlerden rahatsız olduğunu dillendiren Özel’in, ‘Nereye dönsem stajyer var, görmek istemiyorum bunları’ diye tehditler savuruyor.

T.C. YAZILI TABELA YOLDA

Belediye içindeki Kürtçe tabelaları, söktüren Özel’in tıpkı Amed Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi belediye binasındaki tabelayı söktürerek yerine T.C. yazılı bir tabela astırma hazırlığında.”